<strong>FÅR STØTTE:</strong> Martin Fourcades landsmenn står bak ham i konflikten mot de russiske skiskytterne. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FÅR STØTTE: Martin Fourcades landsmenn står bak ham i konflikten mot de russiske skiskytterne. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Det franske folket støtter Fourcade: - Han har en veldig høy status i Frankrike

Franskmennene stiller seg bak Martin Fourcade (28) i konflikten mot de russiske skiskytterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært mye snakk om Martin Fourcade de siste timene. Den franske stjerneskiskytteren forlot gårsdagens medaljeutdeling i protest.

Frankrike ble nummer to i mixed-stafetten, som var den første øvelsen i årets VM. Tyskland vant, mens Russland kom på tredjeplass. De russiske bronsevinnerne nektet å ta Fourcade i hånden for å gratulere, og franskmannen forlot podiet.

Bakgrunnen for hendelsen er at Fourcade via Twitter har frontet angrepene mot den EPO-dømte russeren Alexander Loginov, som ble sluppet løs i VM-løypa rett fra karantene.

Da Loginov fylte 25 år nylig, ble han gratulert av det russiske skiskytterforbundet for alle sine prestasjoner. Da tvitret Fourcade at de hadde glemt noe viktig; nemlig «to års utestengelse for bloddoping».

Støttes

Fourcades landsmenn støtter imidlertid sin helt. En avstemning på nettsiden til den franske sportsavisen L'Équipe viser at 80 prosent har svart «ja» på spørsmålet: «Har dere forståelse for Fourcades holdning til det russiske skiskytterlaget?». Fredag klokka 11.55 hadde 10 883 personer avgitt sin stemme.

Dette er noen av kommentarene L'Équipes lesere har skrevet i saken:

«De andre franske skiskytterne burde fulgt hans eksempel. Vi er med deg, Martin. Vive les bleus».

«Det er russerne som er skandaløse!»

- Høy status

- Han har veldig høy status i Frankrike. De fleste franskmenn støtter ham. Det er typisk fransk å forsvare sine egne, spesielt når de føler at noe er urettferdig, sier Thierry Kopp, førsteamanuensis i idrettsfysiologi ved Universitet i Lyon, til Dagbladet.

  • Herrenes VM-sirkus fortsetter i morgen, med 10 km sprint. Rennet vises på NRK 1 fra klokka 14.40.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer