<strong>HOLDT IKKE MÅL:</strong> Mange Manchester United-supportere er glade for å se David Moyes forsvinne. Redaktøren i United-supporteren mener avgjørelsen om å sparke skotten var riktig. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
HOLDT IKKE MÅL: Mange Manchester United-supportere er glade for å se David Moyes forsvinne. Redaktøren i United-supporteren mener avgjørelsen om å sparke skotten var riktig. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Det går i andre klubber, men det går ikke i United

Moyes' kroppsspråk og væremåte skremte supporterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den endelige bekreftelsen på at David Moyes er ferdig som manager i Manchester United mottas ikke med sorg i den norske supporterklubben.

Redaktør for magasinet United-supporteren, Lars Morten Olsen, mener som mange andre at oppgaven rett og slett ble for stor for skotten.

- Min umiddelbare kommentar er at det er en riktig avgjørelse. Det begrunner jeg ikke bare med resultatene, som har vært katastrofale, men det er etter min mening også flere andre ting som viser at han ikke forsto hva jobben som United-manager innebar. Han prøvde etter beste evne, men var ikke rett mann for jobben, sier Olsen til Dagbladet.

- Hvilke ting sikter du til?

- Det var flere ting på pressekonferanser, blant annet. Men også taktikken på kampene. Han var litt for forsiktig, både i kroppsspråk, væremåte, sitater og taktikk. Det går — med all mulig respekt for Everton — i andre klubber, men ikke i United, sier han.
  Mourinho-toget er gått I dag gjorde Jürgen Klopp det klart at han ikke er aktuell som Moyes' erstatter, mens Ryan Giggs overtar det midlertidige ansvaret på Old Trafford.

Samtidig nevnes stadig Louis van Gaal som en kandidat. For Lars Morten Olsen er det viktigste at styret nå finner rett mann.

- Det blir gjetning fra min side, sier han om hvem han tror kan få jobben.

- Mourinho-toget er gått, og det sies at Klopp blir vanskelig. Van Gaal skal være aktuell, men det kan også være at klubben prøver en som kjenner United fra før. Steve Bruce, Mark Hughes, Ryan Giggs, Gary Neville — eller kanskje Ole Gunnar Solskjær. Det er mange alternativer. Men uansett er det en stor avgjørelse for styret. De gjorde feil med Moyes, men har ikke råd til å feile igjen, mener Olsen

- Kan Ferguson være aktuell?

- Nei, det tror jeg ikke. Personlig hadde jeg ikke hatt noe imot det, men tror ikke det er aktuelt. Nå skal det sies at Fergie anbefalte Moyes, så jeg skulle gitt mye for å tenke tankene hans.

- Hvem håper du selv tar over nå?

- Min favoritt er Mourinho, men det toget er gått. Jeg hadde ham som førstevalg i fjor. Nå har jeg ingen favoritt, sier Olsen.
 
- Gud forby Han legger til at noe av det han frykter mest er konsekvensene dersom Manchester United må ut på markedet igjen allerede om et år, fordi man igjen ikke finner den rette.

- Måtte Gud forby. Da er United å kjøre ute, som andre har vært.  Det tør jeg nesten ikke tenke på, sier Lars Morten Olsen.

- Frykter du at klubben nå kommer til å skifte manager like ofte som mange andre storklubber?

- Nei. Jeg tror ikke det. Det er en av grunnverdiene i United. Moyes ble feil, og klubben tok affære. Jeg tror ikke de gjør den feilen igjen nå, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer