- Det går ikke helt ræva

Torres mener han er på vei mot gammel storform.

I FORM: Fernando Torres understreker at formen langt ifra er så dårlig som kritikerne vil ha det til. Her feirer han scoringen mot Nigeria under Confederations Cup i Brasil. AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB Scanpix
I FORM: Fernando Torres understreker at formen langt ifra er så dårlig som kritikerne vil ha det til. Her feirer han scoringen mot Nigeria under Confederations Cup i Brasil. AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB ScanpixVis mer

Fernando Torres er Spanias toppscorer i kontinentcupen og ønsker å bedømmes ut fra sin nåværende form. Men akkurat det er ikke enkelt for spissen.

23 mål for Chelsea sist sesong, og fem mål i kontinentcupen før torsdagens semifinale mot Italia er ikke nok for fansen.

Det handler om helt andre minner. Det handler først og fremst om et vanskelig førsteår i Chelsea etter overgangen fra Liverpool. Da scoret han omtrent ikke i det hele tatt, og han ble nærmest et mobbeobjekt både på Stamford Bridge og ikke minst hos dem som holdt med alle andre lag enn Chelsea.

- Jeg tror at alle har mitt første år i Chelsea i hodet sitt. Det året var ikke bra, men nå synes jeg at folk skal se på realitetene. Jeg scoret 23 mål for Chelsea i forrige sesong og har fem mål på tre kamper i kontinentcupen, så helt ræva går det ikke, sa Torres i et intervju med Radio Marca.

Tilfreds Torres er ganske fornøyd med tingenes tilstand. Han mener at alle piler peker i riktig retning.

- Jeg er fornøyd med innsatsen min, selv om jeg stadig krever mer av meg selv. Tingene er i ferd med å vende tilbake til normalen. Jeg føler meg sterk fysisk, selv om sesongen har vært lang. Jeg føler meg tilpass, robust og rask, sier Torres, som er klar over at det spanske folk krever mye av sitt lag.

- Vi er oppvokst i en generasjon der vi kunne være fornøyd med et tap eller en 1-0-seier i kontinentcupen. Nå er det ikke lenger godt nok om vi vinner 3-0 over Nigeria i den siste gruppespillkampen i kontinentcupen. Det viser hvor langt vi er kommet som lag, mener Torres.

Bør vinne Torres' landslagskollega Andrés Iniesta mener at de heller ikke skal frykte Italia i kvartfinalen. Det trengs kanskje heller ikke for landslaget som både er regjerende verdens- og europamester.

- Det kommer til å bli en stor semifinale. Vi skal være stolt over å ha kommet dit. Redd Italia? Nei, vi skal aldri være redd for dem og slett ikke denne gangen. Vi skal ikke undervurdere dem, selv om vi bare er ett steg unna finalen, sier midtbanemotor Iniesta. (©NTB)