ØVER MER: Tiger Woods tar ikke pause fra golfen. Han skal bare øve mer, skriver Dagbladets Morten Pedersen. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP
ØVER MER: Tiger Woods tar ikke pause fra golfen. Han skal bare øve mer, skriver Dagbladets Morten Pedersen. Foto: David Cannon/Getty Images/AFPVis mer

Det går ikke med bare en halv Tiger på tanken

Mye dårlig golf ga til slutt 11 under par og 4. plass i The Masters. Du må hete Tiger Woods for å klare det.

|||NÅR andre folk mister det slik Tiger Woods gang på gang glapp det da målet var å utvide garderoben med enda en grønn jakke fra Augusta National ender man som oftest opp med en score høyt på 70-tallet. Tiger derimot kjempet seg gjennom de gjentatte problemene til en avslutningsrunde på 69 slag.

Det forteller a) at verdens beste golfspiller fortsatt er verdens beste, b) at ringrusten lå litt dypere enn det man fikk inntrykk av etter torsdagens åpningsrunde på 68 slag da bare putteren sviktet, og c) at Tiger Woods har ekstremt mye å gå på.

For golfsporten er det godt å vite.

PGA-touren trenger nemlig en Tiger på tanken.

Tiger Woods dro ikke til Masters for å gjøre opp for seg i det offentlige rom. Han dro til Augusta for å vinne. Det klarte han ikke på en meget ruskete avslutningsrunde der allerede dagens første slag var langt ute av kurs. Og når Tiger Woods ikke gjør det, men snarere gir bort mye terreng på den siste dagen av en Masters, liker han det ikke.

At han selvfølgelig har andre ting å tenke på også spiller ingen rolle.

- JEG gjorde ting jeg normalt ikke gjør på en golfbane og da kan jeg ikke gå rundt og smile, svarte Tiger Woods da et spørsmål om dårlig humør etter hvert ble en ødeleggende faktor for verdenseneren.

Med andre ord - han går ikke rundt og gjør seg til. For det var ikke bare litt som gikk galt da han gjorde alt han kunne for å kutte ned forspranget til gutta i lederballen, Lee Westwood og vinneren Phil Mickelson.

TRYLLET: Phil Mickelson kunne ta på seg den grønne jakka også Tiger hadde lyst på. Foto: EPA/MATT CAMPBELL
TRYLLET: Phil Mickelson kunne ta på seg den grønne jakka også Tiger hadde lyst på. Foto: EPA/MATT CAMPBELL Vis mer

Det var veldig mye.

Phil Mickelson vant til slutt med tre slag på Le Westwood da engelskmannen aldri klarte å svare opp 68-68-68 med enda en runde av høy kvalitet. Og så vant han fordi han både har baller og kvaliteter til å komme opp med noen høyrisikoslag når et utslag har satt ham i problemer - slag som åpner store dører når du trenger det. For da Phil Mickelson virkelig var avhengig av litt magi for å spille seg ut av trøbbel så gjorde han akkurat det, han brukte hendene sine til å trylle.

I motsetning til Tiger Woods, som bortsett fra å gjøre en heldig eagle fra fairwayen på hull 7, aldri klarte å hente fram de slagene du trenger for å vinne en søndag på Augusta.

Han var ikke i nærheten en gang.

LIKEVEL:
Phil Mickelson skjøt en 67-runde og vant tittelen med tre slag foran Lee Westwood som etter hvert har fått et dårlig forhold til det å være i penga på en majorturnerings avslutningsdag. Det skjer noe med denne 37-åringen fra England når han bare er enda en runde unna det aller største. Han klarer det ikke. Han knyter seg og blir preget av stundens alvor. Mens Tiger Woods altså, som faktisk ikke var i nærheten av noe som helst, brukte søndagen til å hakke seg rundt på 69 slag.

Potensial kaller man det.

Og lyse framtidsutsikter.

I natt sa Tiger Woods at han tar en ny pause fra PGA-touren. Neste gang ut blir sansynligvis The Players Championship på Sawgrass i Florida i begynnelsen av mai. Men han tar ikke pause fra golfen.

Han dro bare hjem å øve.