Bjørn Einar Romøren

- Det går innpå meg

Da Bjørn Einar Romøren fikk kreft, valgte han åpenheten. Han har fått en flom av tilbakemeldinger fra andre med kreft og pårørende. - De forteller at de har fått motivasjon fordi jeg har vært så positiv. Det går innpå meg, sier han.

PÅ SLOTTET: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Remsøy Romøren ble invitert på slottet i november i fjor. Det skjedde i forbindelse med at kong Harald og dronning Sonja arrangerte gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor. Slovenia er en hoppgal nasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ SLOTTET: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Remsøy Romøren ble invitert på slottet i november i fjor. Det skjedde i forbindelse med at kong Harald og dronning Sonja arrangerte gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor. Slovenia er en hoppgal nasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Prosjektet begynner å ta form. Noen planker til, noen møbler og så kan jeg spare til ny grill.»

Det skriver Bjørn Einar Romøren (39) til sine 17.800 følgere på Instagram. Den tidligere verdensrekordholderen i skihopping - og gullvinneren i skiflyging - har tatt hverdagen tilbake.

I fjor sommer kom sjokknyheten: Han hadde fått kreft. Nå er han erklært kreftfri etter strålebehandling, og han er godt i gang med sitt nye prosjekt: En terrasse/platting utenfor huset i Bærum.

- Jeg må ha noen prosjekter. Når treningssentrene er stengt, er det å bygge helt ypperlig for at unge og lovende Romøren skal komme tilbake, sier han til Dagbladet med et smil.

Året har vært fullt av kontraster. Han fikk en kreftform som heter Ewings sarkom.

- De fant en klump på ni centimeter som brettet seg rundt hofta, fortalte han på NRKs «Lindmo» i mars.

Når vi spør hvordan formen er i dag - på en skala fra 1 til 10 - svarer han:

- Det begynner å nærme seg null.

- Ja vel?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer