Johan Kaggestad om hverdagen:

- Det går jo ikke bra

Johan Kaggestad er ærlig på at livet ikke er en dans på roser lenger, som da han reiste land og strand for å kommentere sykkel.

ÆRLIG: Johan Kaggestad savner tiden da han var sykkelkommentator på TV 2. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ÆRLIG: Johan Kaggestad savner tiden da han var sykkelkommentator på TV 2. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom nesten tjue år som sykkelkommentator på TV 2 ble han en av idretts-Norges største og mest velkjente profiler.

Hvis du ikke vet hvordan han ser ut, drar du etter all sannsynlighet kjennskap til den ikoniske stemmen som etter hvert ble et fast innslag i norske hjem på sommertid.

Men, som mange medier omtalte i fjor sommer, var 2020 det siste året hvor Kaggestad fulgte Tour de France fra kommentatorbua med sin mangeårige makker og gode kamerat, Christian Paasche.

Årsaken var at helsa ikke var den sammen som før.

Nesten ett år har gått siden det norske folk har hørt fra legenden, men over telefonen fra sykehjemmet Modumheimen, en times tid utenfor Oslo, åpner har opp om det han selv beskriver som en «utfordrende hverdag».

- Jeg har det sånn passe stusslig. Det går jo ikke bra, det gjør det jo ikke. Jeg er på sykehjem, og da er ikke alt bra, sier Kaggestad til Dagbladet.

TV 2-TEAM: Christian Paasche (f.v), Johan Kaggestad, Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd. Foto: Torbjørn Pedersen, TV 2
TV 2-TEAM: Christian Paasche (f.v), Johan Kaggestad, Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd. Foto: Torbjørn Pedersen, TV 2 Vis mer

- Grusom sykdom

I 2020 klappet nyrene hans sammen. Rett før ble kona hans innlagt med demens. Kaggestad har tidligere uttalt til Dagbladet at konas sykdom var verre enn da han selv ble syk. I tillegg stengte Norge ned i mars 2020 da coronapandemien herjet i landet. Kaggestad beskriver perioden beskjedent som «ikke noe særlig».

Heldigvis er samfunnet nå tilbake til normalen. Det gjør at han får brukt tid med kona, som bor på samme sykehjem som han selv.

- Hun har en demensdiagnose. Det er en grusom sykdom. Men vi er på samme sted og ser hverandre hver eneste dag. Det hjelper litt og holder meg oppe, sier han, og blir rørt når han snakker om temaet.

«UFF»: Det er Tour de France-tid, og det betyr at man risikerer å se stygge skader og fall på skjermen. Video: NTB Scanpix / @Tim_Declercq Vis mer

Får mange meldinger

Han forteller at han savner veldig å være en del av TV 2 sitt Tour de France-team, og at det har vært vanskelig å ikke lenger dekke det tradisjonsrike rittet.

- Det har vært veldig tøft. Det har vært en viktig del av livet mitt, sier han, og innrømmer at det hjelper at det er hans sønn, Mads, som har tatt over rollen.

- Han (Mads Kaggestad) kan sine saker, konstaterer faren om sønnen.

På Tour de France' siste dag i fjor fikk man et etterlengtet gjensyn med han i TV 2-studioet. Der fortalte han en gripende historie om det tøffe året som hadde vært.

At han i løp av sin tid som sykkelkommentator har satt spor hos det norske folk, er det liten tvil om.

- Har du fått noen meldinger etter at du forsvant fra TV-skjermen?

- Ja, jeg får meldinger. Alt fra folk jeg kjenner til folk jeg ikke kjenner. Jeg svarer alle.

DUO: Johan Kaggestad og Christian Paasche. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2
DUO: Johan Kaggestad og Christian Paasche. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2 Vis mer

Nyter sommeren

At det er sommer og sol hjelper også på, sier Kaggestad, som forteller at han tidligere på dagen har vært ute og kjent på det deilige sommerværet.

- Hvordan ser en vanlig dag ut for Johan Kaggestad?

- Det er et godt spørsmål. Jeg prøver å holde meg i aktivitet og besøke kona mi, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer