Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det går likar no'

Nils Arne Eggen returnerte til Lerkendal i går, men holdt profesjonell avstand til treningsfeltet. Der er Åge Hareide ubestridt sjef.

TRONDHEIM (Dagbladet): For Eggen ser det alle andre ser når de entrer Lerkendal om dagen. Hareide har skapt ny entusiasme, og mer trøkk på treningene i Rosenborg. Og han har blitt den etterfølgeren Eggen drømte om, og håpet at han skulle bli.

- Trenerskiftet har gitt en ny giv. Jeg så laget på La Manga, og er imponert over hvor de står. Det var ikke lett for oss i Rosenborg å vinne det tiende og ellevte seriegull, og det blir ikke lett å ta det tolvte strake heller. Men jeg tror Rosenborg vinner, sier Eggen, og legger til.

- Selv om ingeting går av seg selv.

Det vet Åge Hareide bedre enn de fleste. Mannen har egentlig alt å tape på å ta over et notorisk vinnerlag, og overta jobben til en folkekjær og karismatisk trenerlegende.

- Det har egentlig gått mye bedre enn jeg forventet da jeg tok over, sier Hareide til Dagbladet.

- Trygghet

RBK er ubeseiret i sesongoppkjøringen. De ti siste kampene har RBK vunnet. Hareide innrømmer at det har gitt ham arbeidsro.

- Klart det. Det har gitt oss en stor trygghet i laget. Jeg ser det på spillerne. De blir tryggere og tryggere i en hver situasjon. Og trygghet og tilhørighet er de to absolutt viktigste tingene som må til for å få et lag til å prestere, sier Hareide.

Og vårformen har gitt selvtillit. Ikke bare i laget, men i hele byen. Hareide har ikke opplevd maken.

- Det er en utrolig positiviet hos folk. Jeg blir stoppa på gata, og alle ønsker meg lykke til. Da jeg trente Brøndby bodde jeg i Köbenhavn, men der var jeg helt anonym. Når alle er så positive rundt deg, så virker det som en positiv spiral. Så lenge det går bra vil det være veldig positivt.

- Tidenes guder

Og så lenge folk er positive, så forblir det harmoni i trønderhovedstaden.

- Denne tryggheten kan jo fort snu hvis vi begynner å tape kamper, sier Hareide, egentlig uten å høre ut som om han tror det er mulig at det kan skje.

Stemningen på Lerkendal i går sier egentlig det meste. For de av oss som kanskje ventet, eller håpet at Nils Arne Eggen skulle brase inn på Lerkendal og gi spillerne og trener Hareide velmenende meldinger, vi tok feil. Da Dagbladet møtte Eggen i går ettermiddag pratet minst like mye som før, men ba pent om ikke å bli sitert på det meste av det han sa. Begrunnelsen ga han i form av et latinsk ordspråk:

- Tiden guder er dens menn...Og så får jeg legge til kvinner i parantes for ikke å bli kjønnsdiskriminerende, doserte Eggen.

Med det mener han å si at det er de som driver nå som er viktig, og at kirkegården er full av uunværlige mennesker.

Men da Eggen samlet riksmediene rundt seg i hjørnebordet på brakka, så var det som kosestund i barnehagen. Eggen fortalte og filosoferte med glød om stort og smått i fotballverdene, og vi lyttet minst like intenst.

For det er Eggen som har skapt det grunnlaget Åge Hareide er satt til å videreforedle.

Bedre enn danskene

Og selv om den gamle går stille i garderobedørene, så er det fortsatt Eggens filosofi som er lov i RBK. Selv ikke Hareide kødder med postulatene på brakka.

- Jeg har ikke turt å innføre noen nye postulater, nei, nei, er du gal, gliser Hareide.

- Man kan ikke bare komme inn her helt fersk å begynne å forandre på dyptgripende ting før man har bevist noe.

For det Hareide har konsentrert seg om så langt, handler om fotballfaglige justeringer.

- Det er egentlig bare detaljer jeg har forandret. Jeg har innført små nyanser i en allerede innarbeidet spillestil. Så har jeg kanskje tilført en ny energi i gruppa. Spillerne har vært fantastisk treningsvillige. De har virkelig imponert meg.

- Er RBK like gode individualsiter som danskene i Brøndby?

- Ja, definitivt. RBK er det klart beste laget jeg har trent. Også individuelt, nesten spiller for spiller.

- En skygger

Så mens Hareide finpusser det fotballtaktiske fram mot premieren mot Vålerenga i morra, har Nils Arne Eggen helt andre gjøremål.

- Asså, jeg har jo jobba i Spania også. Jeg har forberedt en rekke miniseminarer som vi skal ha for sponsorene våre. Det er litt arbeide det. Å få folk inn på et seminar er lett. Utfordringen er å få dem interessert nok til å komme på fem strake foredrag, smiler Eggen.

Om oppholdet på La Manga i vinter har han ikke så mye å si. Men solbrun og opplagt, så ser det i allefall ut som om livet farer godt med ham.

- Brun, ja, man er jo ute av og til. Men jeg soler meg ikke, jeg er heller en typisk skygger, he, he.

<B>IDYLL:</B> Nils Arne Eggen gjorde et ørlite comeback i brakka på Lerkendal. Og gamletreneren var svært fornøyd med Lerkendals nye mektige mann, Åge Hareide.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media