Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det går mot tidenes verste Europa-sesong for engelske klubber

- Det er vanskeligere for klubber i England, sier Mourinho.

DÆRLIGE TIDER: Chelseas Diego Costa og David Luiz etter gårsdagens kamp. PSGs avansement betyr at England skal slite med å få et lag med i kvartfinaleni Champions League. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
DÆRLIGE TIDER: Chelseas Diego Costa og David Luiz etter gårsdagens kamp. PSGs avansement betyr at England skal slite med å få et lag med i kvartfinaleni Champions League. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en tid da engelske fotballag var i sju Champions League-finaler i løpet av åtte sesonger (se oversikten i høyremargen). Den suksessfulle tiden til engelske klubber virker å være over.

Iallfall for en periode.

Chelsea var før åttedelsfinalene skulle sparkes i gang det laget de fleste trodde skulle ta seg videre. Iallfall etter det første oppgjøret, med 1-1 som utgangspunkt. Slik gikk det som kjent ikke.

- Dette Chelsea-tapet forteller deg en del om hvor vi er i Europa for tiden - Liverpool ute, Tottenham ute, Chelsea ute, Manchester City i trøbbel og Arsenal i trøbbel, sier Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville, ifølge The Telegraph.

- Vi må gjøre det mye bedre. Vårt beste lag, det laget som hadde best mulighet til å gå langt i turneringen, er ute. Og det er fortjent, sier Neville om Chelseas exit.

Vanskelige utgangspunkt De siste tre sesongene har kun to engelske lag kvalifisert seg til kvartfinalen i den gjeveste Europa-cupen. Statistikken kan bedre seg til fire lag, men Manchester City og Arsenal står foran «umulige» oppgaver neste uke.

Arsenal tapte 3-1 på hjemmebane mot franske Monaco, og må score minimum tre mål for å ta seg videre.

Manchester City reiser til Camp Nou med 1-2 i bagasjen fra hjemmemøte. Alle som har sett Barcelona i aksjon den siste tiden, skjønner hvor vanskelig det vil bli å ta seg videre med et slikt håpløst utgangspunkt.

Og hva gjenstår i så fall av engelske klubber i europeiske cuper denne sesongen?

Svaret er Everton.

Laget fra Liverpool er det eneste gjenværende i Europa League, hvor lag som Tottenham og Liverpool gikk på hodet ut i forrige runde.

Mørk sesong Aldri tidligere har engelsk fotball vært så dårlig stilt, gitt at Arsenal og Manchester City ryker ut. Kun èn gang tidligere har kvartfinalene i Champions League blitt spilt uten et engelsk lag, etter at turneringen tillot minimum to lag fra ett land (1996/97-sesongen).

Det var i 2012/13-sesongen. Samme sesong hadde England tre lag i kvartfinalen i Europa League, og Chelsea gikk helt til topps i turneringen.

Derfor kan engelsk fotball nå oppleve den mørkeste sesongen i moderne tid.

ENESTE I EUROPA LEAGUE: Everton må kanskje forsvare Englands ære. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix
ENESTE I EUROPA LEAGUE: Everton må kanskje forsvare Englands ære. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer

- Chelsea er det beste laget i ligaen og vi er milevis unna som land, sier Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher ifølge The Telegraph.

- Vanskeligere i England Noe av nøkkelen til den engelske fiaskoen kan ligge i det tøffe kampprogrammet. Lag som Bayern München har så stort forsprang i hjemlig liga at de enkelt kan hvile sentrale spillere før tøffe Champions League-kamper.

Chelsea-manager José Mourinho mener dette er en stor fordel.

- Det er vanskeligere for engelske klubber. Jeg er ikke her for å beskytte noen, men tror du det er normalt at Everton er der de er i ligaen? Det er ikke normalt, men de spiller i Europa League hver torsdag og reiser tilbake og spiller i England på søndager, uttalte Mourinho på pressekonferansen før møtet med Pars Saint-Germain.

Portugiseren mener England skal ha lag med i kvartfinalen.

- Å forestille seg engelsk fotball, den beste ligaen i verden, uten et eneste lag i Champions Leagues kvartfinale er vanskelig, sier Mourinho.

Det er kanskje lettere for manageren å se det for seg etter gårsdagens resultat.

Vinterpause West Ham-manager Sam Allardyce sier til BBC at England burde innføre vinterpause, slik som for eksempel La Liga i Spania har.

At spillere i engelske klubber må spille fotball rundt juletider mener han er en ulempe, da spillerne blir mentalt og fysisk utslitte.

Hele Norges coronakart