BA SPEED OM Å RINGE: Sky-reporter Bryn Law ble vennskapelig ertet av Gary Speed for sitt sølvgrå hår lørdag ettermiddag. Han svarte ikke før søndag morgen, da ryktene hadde begynt å versere. - Det kom aldri noen telefon, sa Law på direkten idet han brøt sammen. Skjermpdump: Sky Sports News
BA SPEED OM Å RINGE: Sky-reporter Bryn Law ble vennskapelig ertet av Gary Speed for sitt sølvgrå hår lørdag ettermiddag. Han svarte ikke før søndag morgen, da ryktene hadde begynt å versere. - Det kom aldri noen telefon, sa Law på direkten idet han brøt sammen. Skjermpdump: Sky Sports NewsVis mer

«Det går noen syke rykter. Ring meg»

Sky-reporter brøt sammen på lufta da han fortalte om SMS-en han sendte Gary Speed søndag morgen.

Se klippet her.

(Dagbladet): Noen minutter over sju søndag morgen ble Gary Speed funnet død i sitt eget hjem. 

Flere personer som møtte 42-åringen i timene før han ifølge britisk media tok sitt eget liv, har betegnet ham som «sprudlende» og «oppglødd».

Så seint som lørdag ettermiddag sendte han en spøkefull sms til Sky Sports-reporter Bryn Law, som var på jobb på Elland Road for å dekke kampen mellom Leeds og Barnsley.

I kveld var Law tilbake på samme sted, der Leeds-supportere helt siden nyheten ble kjent har møtt fram i hopetall, for å hedre sin gamle helt. Og han greide ikke å kontrollere følelsene sine da han fortalte om sms-en han fikk av Speed lørdag ettermiddag - og svaret han sendte tidlig morgenen etter.

- Jeg var på Leeds-kamp, og Gary må ha vært hjemme og sett Soccer Saturday på TV. Han hadde en tradisjon hver gang han så meg på TV, ettersom hans hår var brunt, håret mitt er hvitt og vi var like gamle - da sendte han meg en sms. Det var alltid det samme innholdet, og kvart på fire lørdag fikk jeg følgende melding: «Årets første snø har falt i deler av West Yorkshire», fortalte Law på direkten.

Sky-reporteren svarte ikke før dagen etter, etter at det begynte å gå rykter om at Speed var blitt funnet død i familiens hjem i Cheshire.

Da han gjenga innholdet i svar-sms'en tok følelsene overhånd.

- Jeg sendte ham en melding i går morges (søndag), hvor jeg skrev: «Det er noen syke rykter som verserer, kompis, vær så snill å ringe meg». Men det kom aldri noen telefon, sa Law før han brøt sammen.

Det emosjonelle øyeblikket gikk rett i hjertet på Skys ankerkvinne, som selv lå hånden til brystet og utbrøt: «Åh, Bryn».

Med sine 535 kamper i Premier League har Speed bare to spillere foran seg på adelskalenderen. Han spilte hver sesong i den engelske toppdivisjonen fra 1992 til 2008.

Speed etterlater seg kone og to barn på 14 og 13 år.

STORBRITANNIA SØRGER: Gary Speed har tredje flest kamper i Premier League gjennom tidene. Her feirer han scoring for Bolton. Foto: . (AP Photo/Simon Dawson)
STORBRITANNIA SØRGER: Gary Speed har tredje flest kamper i Premier League gjennom tidene. Her feirer han scoring for Bolton. Foto: . (AP Photo/Simon Dawson) Vis mer