- Det går noen tanker gjennom hodet

Hangeland om Arsenal-ryktene.

ARSENAL-AKTUELL: Arsene Wenger bekreftet sist uke interessen for Brede Hangeland. Fulham-stopperen innrømmer at det går noen tanker gjennom hodet, men at han må forholde seg til at han er Fulham-spiller. I første omgang tenker han på landskamp i morgen og serieåpning for Fulham mot Portsmouth på lørdag. 
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
ARSENAL-AKTUELL: Arsene Wenger bekreftet sist uke interessen for Brede Hangeland. Fulham-stopperen innrømmer at det går noen tanker gjennom hodet, men at han må forholde seg til at han er Fulham-spiller. I første omgang tenker han på landskamp i morgen og serieåpning for Fulham mot Portsmouth på lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Engelske Daily Express skrev i dag at Arsenal har gitt Fulham en frist på to døgn på å gi dem et svar om en Brede Hangeland-overgang er mulig.

Dermed ble selvsagt landslagskaptein Brede Hangeland den mest omsvermede spilleren på dagens pressetreff. Både britiske og norske journalister ville ha en kommentar.

Og Hangeland serverte alle de korrekte svarene:

- Jeg ser at det står mye i avisen, men det er ikke alltid det stemmer.

- Det er klart det går noen tanker gjennom hodet, men jeg må forholde meg til at jeg har kontrakt med Fulham.

- Dette kan jeg svare på dersom det blir aktuelt.

- Det er selvsagt kjekt at folk synes at jeg gjør det bra, og at navnet mitt blir nevnt i forbindelse med store klubber.

- Mye du ikke vet om
Men er det egentlig mulig å være helt rolig mens en storklubb som Arsenal tilsynelatende er heftig begeistret og villig til å gjøre Brede Hangeland til tidenes dyreste norske fotballspiller (i britiske pund)?

- Er du egentlig så upåvirket som du later som?

- Hehe, en må prøve så godt en kan, sier Hangeland til Dagbladet.

Og dette er en øvelse han har god trening i.

- Jeg har vært med noen år. Det er mange ganger det har vært spekulasjoner rundt meg som det ikke har blitt noe av.

- Det var vel blant annet snakk om Leeds en god stund?

- Ja, og det har vært mange ting som ikke du vet om også, sier Hangeland med et lurt smil.

Syke summer
Ifølge britisk media har Fulham satt en prislapp på 15 millioner pund - 155 millioner kroner - på midtstopperen sin. En sum Hangeland innser at er nærmest surrealistisk for folk flest.

- Overgangene i fotball er på et annet nivå enn alt annet som kan kjøpes for penger. At summene høres syke ut, kan jeg godt forstå. Dette kunne vi snakket lenge om, men det er nå sånn det er, sier Brede Hangeland.

- Hvis du hadde 155 millioner, ville du da brukt dem på to meter norsk midtstopper?

- Jeg har ikke noe eget lag, så det er heldigvis ingen problemstilling, sier Hangeland.