TUNGT: Ståle Solbakken beskriver de siste Wolves-kampene som «blytunge» og sier at de går ut over hans faglige stolhet. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
TUNGT: Ståle Solbakken beskriver de siste Wolves-kampene som «blytunge» og sier at de går ut over hans faglige stolhet. Foto: Gunnar Ringheim / DagbladetVis mer

- Det går ut over den faglige stoltheten min

Sint Solbakken etter nytt tap.

(Dagbladet): Wolverhampton - Ipswich 0-2

Ståle Solbakken og Wolves tapte sin 11. ligakamp for sesongen hjemme mot Ipswich i ettermiddag.

- Det er bare en ting å si om det jeg føler nå: Blytungt. Etter fire gode kamper ble det helt jævlig mot Peterborough. Det gjentok seg i dag. Etter at Ipswich scoret sitt første falt vi helt sammen, akkurat som vi gjorde etter Peterbouroughs første mål. Og på meg virker det som om vi ikke kan eller tør. Jeg fatter ikke hvorfor.

- Vi åpnet bra i dag også. Og så ble det en katastrofe. Vi var veldig, veldig dårlige etter 0-1. Og det verste er at jeg ikke kan si hvorfor. Kan hende det har noe med sjøltillitten å gjøre, sier Solbakken til Dagbladet.

Buet ut av egne supportere Wolves og Solbakken ble buet ut av sine egne supportere etter kampen, mens Mick McCarthy - klubbens tidligere trener - fikk applaus da han gikk av sin tidligere hjemmebane.

- Vi har fått publikum på nakken. det hjelper selvfølgelig ikke. I slike situasjoner kreves det styrke. Og det har vi ikke nå. Men jeg er ikke redd for jobben min ut over den usikikerheten som alltid er i denne bransjen, jeg føler meg ikke truet. Jeg er bare veldig frustrert og skuffet, sier den tidliger Köln- og FC København-treneren og fortsetter:

 - Når vi spiller så dårlig som vi har gjort i de to siste kampene går det ut over den faglige stoltheten min. Det er vondt å se gode fotballspillere gjøre det stikk motsatte av de de burde gjøre i de fleste situasjoner. Og det at jeg ikke kan hjelpe dem der jeg sitter på benken er tyngst. Jeg vet jo at de kan.

Håper på nye spillere 1. januar åpner overgangsvinduet, og Solbakken håper å kunne hente noen nye spillere til klubben.

- Overgangsvinduet kan gi oss nye spillere. Det vil hjelpe, selv om jeg ikke vet hvilke spillere vi eventuelt får. Men det som helt sikkert vil hjelpe er at jeg får tilbake en fem, seks spillere som har vært ute lenge. Det vil gi større konkurranse på trening og større muligheter for meg, sier han.