Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det går vel en av 50 ganger eller noe slikt

Lars Berger skjøt fullt og knuste alle på sprinten.

ENDELIG: Lars Berger skjøt fullt hus, og da gikk det som vanlig fort nok til seier.Foto: SCANPIX/AP/Matthias Schrader
ENDELIG: Lars Berger skjøt fullt hus, og da gikk det som vanlig fort nok til seier.Foto: SCANPIX/AP/Matthias Schrader Vis mer

(Dagbladet): Norge har vært suverene i herrenes verdenscup i skiskyting denne sesongen, og Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen har omtrent vekslet på å vinne rennene hittil.

På sprinten i dag mislyktes de tre på standplass, i det minste akkurat nok til at pallen glapp. Men da sto en fjerde nordmann fram.

Lars Berger overrasket alle med en helt fantastisk siste stående skyting, og kombinert med fullt hus på liggende og en voldsom fart i sporet, leverte Lesja-gutten et løp i ypperste verdensklasse.

Og vant, selvfølgelig, sprinten i Ruhpolding.

En av 50
- Det var litt risiko på de to siste skuddene på stående, det går nok en av 50 ganger eller noe slikt, men da er det jo kjempeartig, sier Berger til NRK etter løpet.

- Det var en kjempedag. Jeg hadde kjempekontroll egentlig hele tida, sier han, selv om han forteller at han ikke hadde helt oversikt over ledelsen sin på sisterunden.

- Jeg hørte ikke helt om jeg var ti sekunder bak eller foran, så det var bare å gå på. En drømmedag, jubler Berger.

- Var dette det råeste du har gjort?

- Ikke så langt unna selv om jeg har gjort noen gode løp før også. Men den siste ståendeserien er kanskje det råeste jeg har gjort, sa Berger til NTB.

God norsk innsats
Til slutt var Berger 21,7 sekunder foran Martin Fourcade i mål, etter ti treff av ti mulige og raskest langrennstid av samtlige.

Dette var nordmannens sjette verdenscupseier i karrieren.

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann, på fjerdeplass med en strafferunde. Han var 47,4 sekunder bak Berger til slutt.

Tarjei Bø ble nummer fem, 49,9 sekunder bak med to runder, mens Ole Einar Bjørndalen ble nummer 17 med en runde. Bjørndalen var til slutt 1,22.2 bak sin vinnende kollega i mål.

Alexander Os (3) ble nummer 33 og Ronny Hafsås (3) ble nummer 67.

Russiske Ivan Tsjeresov ble nummer tre i løpet, hvis resultater også danner grunnlaget for søndagens jaktstart. Da er det med andre ord duket for mer norsk moro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media