- Det gikk dårlig!

Storfavoritt Torstein Horgmo (24) kan være ute av VM.

WYLLERLØYPA (Dagbladet): I dag startet den første kvalifiseringsrunden i snowboard-VM.

I det første heatet i slopestyle stilte Torstein Horgmo, som av mange regnes som verdens beste mannlige slopestyle-kjører. Men trønderen fikk det ikke helt til i sine to forsøk og ble til slutt nummer ti.

- Det gikk dårlig! Jeg landa siste runnet (siste forsøket, journ.anm.) sånn halvveis, men det var bare veldig vanskelig å se. Jeg visste ikke hvor jeg var hen eller når landinga kom på siste hoppet, sier Torstein Horgmo til Dagbladet like etter kjøring. 

- Et hav av hvitt
24-åringen sleit med å se bakken på grunn av flatt lys og klarte ikke å skille himmelen og snøen fra hverandre. 

- Det var bare triks jeg har gjort mange ganger før, men det føltes helt nytt her i dag. Så fort jeg gikk forbi de røde strekene var det bare et hav av hvitt, og jeg fikk ikke fulgt med så mye. Jeg prøvde bare å gjette når jeg skulle sette ned understellet, så kjøringa gikk ikke så bra. 

Kan bli «Lucky loser»
Horgmo kan på tross av tiendeplassen, likevel gå videre til semifinalen. De åtte nest beste snowboarderne får også kjøre semifinalen som såkalte «Lucky losers». Hvem det blir, er først klart etter andre og siste kvalifiseringsheat i morgen. 

- Jeg er fortsatt i godt humør. Og det er shit samma, egentlig. Jeg vet ikke om jeg er innenfor «Lucky loser» en gang, men jeg var hvertfall det etter det siste runnet. Og hvis jeg er det skal jeg kjøre så hardt jeg bare får til! Hvis ikke er det bare godt å være hjemme og ta en liten ferie og, sier Horgmo og smiler. 

Trønderen skryter av løypa og håper han likevel når semifinalen. 

- Jeg håper jeg får kjørt mer for det er en veldig artig løype. Det er morsomste slopestyle-løypa jeg har kjørt i hele år egentlig. 

- I en sånn kvalifiseringsprosess pleier det å gå bedre for meg, men enkelte ganger har man litt uflaks. Det er bare sånn det er.