FORTVILTE: Stavhopperen Cathrine Larsåsen hadde tre riv på åpningshøyden 4.10 meter i stavkvalifiseringen og røk ut av VM uten tellende resultat.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FORTVILTE: Stavhopperen Cathrine Larsåsen hadde tre riv på åpningshøyden 4.10 meter i stavkvalifiseringen og røk ut av VM uten tellende resultat. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Det gikk fra himmel til helvete for meg

Larsåsen floppet i stavkvalifiseringen.

Cathrine Larsåsen var klar for å sette norsk rekord og hoppe bedre enn noensinne i stavkvalifiseringen. Men alt klikket for henne, og plutselig var dagen snudd fra himmel til helvete.

- Alt føltes så supergodt da jeg gikk på banen. Dette lå an til å skulle bli en super dag, og så skjer dette. Nå er jeg ute av VM omtrent før det er kommet i gang. Alt ble for dårlig i dag. Det gikk fra himmel til helvete for meg, snufset Cathrine Larsåsen til NTB.

Hun bommet på åpningshøyden 4,10 meter. Ingen av de tre forsøkene hennes var spesielt gode, og hun var den eneste av utøverne som hoppet på denne høyden som ikke gikk over. Dermed ble den norske stavdronningen stående uten resultat i årets VM.

Det var mager trøst at det samme skjedde med regjerende verdensmester Jelena Isinbajeva i Berlin for to år siden, og med mennenes tittelforsvarer Steve Hooker lørdag.

Drømmeoppsett Før mesterskapet sa Larsåsen til NTB at hun hadde fått drømmeoppsettet når det gjaldt hopphøydene i kvalifiseringen, men den norske jenta hadde ikke dagen og hadde klare riv i alle sine tre forsøk.

- Oppsettet med høydene i kvalifiseringen er helt optimalt. Det er som om jeg skulle ha satt det opp selv, sa Larsåsen. Hun mente det ville være ideelt for henne å begynne på 4,10 meter, for så å fortsette med 4,25, 4,40 og kanskje klare 4,50, for det var norsk rekord som var målet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år har Larsåsen forbedret den norske rekorden til 4,40 meter. Det klarte hun i det danske mesterskapet, og samtidig med rekorden sikret hun også VM-billetten.

- Den staven jeg brukte i dag ble for myk, men det betyr bare at jeg er i veldig god form, for staven jeg valgte til denne kvalifiseringen er vanligvis veldig bra, fortalte Larsåsen.

Stress Larsåsen innrømmet overfor NTB at kvalifiseringen ble temmelig stressende for henne etter hvert.

- Før det siste hoppet opplevde jeg selvsagt en del stress, for slik blir det jo når jeg står med to riv. Men jeg klarte likevel å holde meg ganske rolig, for 4,10 er jo en høyde jeg normalt går over med ganske kort tilløp, sa hun.

- Selvtilliten min var egentlig ganske stor, så selv etter to riv så jeg ikke på 4,10 som noe problem. Hadde jeg bare gått over, ville jeg vært klar for norsk rekord her i Daegu, mente hun videre.

- Da jeg traff matta etter det siste rivet, var jeg temmelig sjokkert. Det må jeg innrømme. Men verden går videre, og etter at jeg har sutret en halv time nå, skal jeg legge dette bak meg, sa en tårevåt Cathrine Larsåsen til NTB etter søndagens VM-flopp i stav.

(NTB)