Det gikk fullstendig Gaalt for United i seriestarten

Tvunget i kne av Swansea.

MATCHVINNER: Gylfi Sigurdsson ble matchvinner med sin 2-1-scoring på Old Trafford. Han og lagkameratene rystet virkelig et Manchester United som prøver å reise seg etter den skuffende sesongen i fjor. Foto: EPA/PETER POWELL
MATCHVINNER: Gylfi Sigurdsson ble matchvinner med sin 2-1-scoring på Old Trafford. Han og lagkameratene rystet virkelig et Manchester United som prøver å reise seg etter den skuffende sesongen i fjor. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

• Manchester United - Swansea 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Louis van Gaal er hentet til Old Trafford for å gjenreise United etter den mildt sagt skuffende sesongen under David Moyes i fjor.

Forventningene til at Manchester United skal gjenoppstå med den kjente prakten er enorme.

BRASSEMÅL: Wayne Rooney utlignet for vertene med denne scoringen. Foto: AP Photo/Jon Super
BRASSEMÅL: Wayne Rooney utlignet for vertene med denne scoringen. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Det ser ikke ut til å bli en enkel oppgave for 63-årige Louis van Gaal. Et tap på hjemmebane mot Swansea ga en skikkelig marerittstart for de røde djevlene.

Sjokkstart Manchester United førte kampen fra start. Nærmest kom Phil Jones da han på noe som så ut til å være ment som et innlegg virkelig utfordret keeper Fabianski, som måtte dytte ballen over mål.

Ikke lenge etterpå var også kaptein Wayne Rooney frampå og headet i nevene på Fabianski.

Swansea spilte seg derimot mer inn i kampen og festet taket.

IKKE ETTER PLANEN: Louis van Gaal la ikke skjul på at han ønsket en seier i seriedebuten. Foto: EPA/PETER POWELL
IKKE ETTER PLANEN: Louis van Gaal la ikke skjul på at han ønsket en seier i seriedebuten. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

Det var nemlig Swanseas Sung-Yueng Ki som fikk æren av å bli sesongens første målscorer i Premier League. Det etter et godt Swansea-angrep, der Sun-Yueng Ki var sist på ballen da United-forsvaret var kraftig på etterskudd. Fra 16 meter og i mål, og sjokkstarten var et faktum.

Brasse-scoring Louis van Gaal gjorde endringer på et noe blekt United-lag til andre omgang. Javier Hernandez ble erstattet med Nani.

Det gikk heller ikke lang tid før United slo tilbake. Det ved nyutnevnt kaptein Wayne Rooney.

Et hjørnespark ble slått inn i feltet, gikk via en Swansea-spiller og til Wayne Rooney - som brassesparket ballen i mål. Og United-kapteinen så ut til å være i slag. Etter en drøy halvtimes spill banket han til ved 25 meter. Fabianski reddet, men likevel litt av et skudd.

Swansea-overtak Etter et raskt igangsatt frispark rystet de hvite imidlertid Manchester United på nytt.

Etter et godt forarbeid av Nathan Dyer, havnet ballen hos Wayne Routledge som kunne legge ballen til Gylfi Sigurdsson. Derfra fant islendingen nettmaskene.

United-spillerne ropte på straffe da ballen på overtid av overtiden spratt oppi hånda på en Swansea-forsvarer. Dommeren lot det imidlertid gå, og noe særlig nærmere kom ikke de røde djevlene.