TØFF LØRDAG: Bokseren Anthony Yigit så slik ut etter en boksekamp. Foto: Instagram
TØFF LØRDAG: Bokseren Anthony Yigit så slik ut etter en boksekamp. Foto: InstagramVis mer

- Det gikk ikke helt som planlagt ...

Tøff dag på jobb for svensk proffbokser.

Den svenske proffbokseren Anthony Yigit (27) tapte nylig en kamp mot Ivan Barantjijk i World Boxing Super Series i USA. Han var ubeseiret i 22 kamper og hadde blitt Europa-mester i superlettvekt to ganger.

Ubeseiret var også hviterusseren Barantjijk, som gikk respektløst til verks mot Yigit. Svenske Aftonbladet omtaler boksekampen som «brutal».

Etter råd fra lege stoppet dommeren kampen etter at Yigit hadde blitt påført flere slag av en aggressiv Barantjijk. Det ene øyet til Yigit hovnet opp og ble verre underveis i kampen.

- Jeg fikk et hardt slag i første runde, men merket ikke mye til det. Øyet begynte å hovne opp, men jeg var så fokusert at jeg ikke tenkte på det, selv om det ble verre og verre, sier Yigit til svenske Expressen.

Ble sinna

Han ble forbanna da dommeren stoppet kampen, men etter å ha fått tenkt seg om mente svensken at det var riktig beslutning.

- I ettertid skjønner jeg at de brøt og det var bra de gjorde det. Kanskje de skulle avbrutt kampen med en gang. Det er farlig å bokse med en slik skade, men når de lot det gå ville jeg fortsette tiden ut, sier Yigit til Aftonbladet.

Og resultatet kan du se i bildet øverst i artikkelen. 27-åringen ble sendt på sykehus for å punktere og tømme den kraftige blodansamlingen.

Etterpå fikk han skryt av motstanderen.

- Tøff lørdag

Yigit skriver på Instagram:

«Vel, det gikk ikke som planlagt ... Planen var å være på høyde de første rundene, men holde avstand og deretter ta over i de siste rundene. Jeg ble trukket inn i unødvendige kamper med ham og det var der han ville ha meg».

«Øyet er ok (det ser verre ut enn det er), jeg sydde et kutt litt over øyebrynet, tappet blod fra øret og fikk også et lite brudd i kjeven i den femte runden. En tøff lørdag, med andre ord», skriver han videre.

Etterpå takker svensken alle som støtter ham og heier ham fram.