BESTE NORDMANN: Men Aksel Lund Svindal er ikke fornøyd med 15. plasser.Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert Pratta
BESTE NORDMANN: Men Aksel Lund Svindal er ikke fornøyd med 15. plasser.Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert PrattaVis mer

- Det gikk ikke i dag

Svindal nummer 15 da Hudec overrasket i Chamonix-utforen.

På en svak norsk dag var det canadiske Jan Hudec som slo til med sin annen verdenscupseier under lørdagens utforrenn. Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på 16.-plass.

Hudec suste ned løypa i franske Chamonix på 2.03,25 og slo østerrikske Romed Baumann med 53 hundredels sekund. Erik Guay sørget for at det ble to canadiere på seierspallen. Han var 63 hundredeler bak landsmannen.

Før rennet sto 30-årige Hudec med én verdenscupseier fra Lake Louise i november 2007, og bare én gang siden er han kommet på seierspallen før lørdag.

I det hele tatt ble det en stor canadisk dag i Chamonix. 24-åringen Benjamin Thomsen kjørte inn til en sterk 5.-plass fra startnummer 50.

For Aksel Lund Svindal ble det en ny, tung dag med plassering langt bak de beste lørdag. Nordmannen gjorde ingen grove feil, men kom i mål 1,61 bak Hudec.

- Det gikk ikke i dag, det var litt smårusk. Ingen store feil, men jeg la igjen for mye tid. Jeg var veldig bra med i går (8.-plass), men de tidelene jeg håpet å ta igjen i dag, tapte jeg i stedet, sa Svindal til NTB etter løpet.

Han avviste spekulasjonene om at han taper verdifull tid på grunn av problemer med utstyret.

- Det er ingen problemer med utstyret. Du kan jo se på (Didier) Cuche som har tatt gode plasseringer med samme ski, la Svindal til.

Lagkamerat Kjetil Jansrud kom på 21.-plass, ytterligere 34 hundredeler bak vinneren.

(NTB)