7. PLASS: Tarjei Bø bommet på det aller siste skuddet av mennenes fellesstart i Holmenkollen søndag, og gikk med det trolig glipp av en plass på seierspallen. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpix.
7. PLASS: Tarjei Bø bommet på det aller siste skuddet av mennenes fellesstart i Holmenkollen søndag, og gikk med det trolig glipp av en plass på seierspallen. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpix.Vis mer

- Det gikk noen ukvemsord ut i lufta

- Jeg hadde jo en pallplass i lomma, sier Tarjei Bøe.

(Dagbladet): Tarjei Bø ble beste nordmann da han søndag gikk inn til 7. plass på mennenes fellesstart i Holmenkollen.

Med en lynrask skyteserie på siste stående så det ut som om Bø skulle havne på seierspallen, men en bom på aller siste skudd ødela nordfjordingens sjanser til å ta en ny topplassering.

- Det var egentlig et veldig bra løp, jeg ligger jo i teten etter fulle hus på de to første skytingene. Jeg hadde bra med krefter på slutten av sisterunden også. Derfor er det så synd at jeg bommer på det aller siste skuddet, sier Bø, som følte han var på vei mot noe stort etter 19 av 20 skudd:

- Hadde jeg truffet på det siste skuddet hadde jeg vel i verste fall blitt nummer tre og beste fall nummer én, så det er litt surt. Det gikk noen ukvemsord ut i lufta, jeg hadde jo en pallplass i lomma der, sier han, og legger til:

- Jeg går kjapt og har god kontroll, men så kommer det et kantskudd.

- Godt fornøyd med helgen

Etter bommen bestemte Bø seg å gå alt han hadde inn mot mål, for å sikre en best mulig plassering.

- Hadde jeg gitt opp etter siste skyting hadde jeg fort endte på 12.-15. plass, så man må bare stå på inn, sier 24-åringen, som tross det siste bomskuddet er svært godt fornøyd med helgen.

- Ja, jeg er veldig fornøyd. Det er kult å være med i toppen. Jeg har skutt godt hele helgen, og gjør man det henger man som regel med i teten, sier Bø, som avslutter Holmenkollen-helgen med 1.-, 2.- og 7. plass.

- Det var litt stang-inn på torsdag og litt stang-ut i dag, så det går vel dessverre opp i opp, ler Bø.

Nå gleder han seg til å ta OL-løypene i Sotsji i nærmere øyesyn neste helg.

- Det blir først og fremst viktig å få sett løypene, slik at man er forberedt på hva som venter i OL neste år. Samtidig er det alltid greit å prestere bra i løypene der det skal være mesterskap, slik at man får en god følelse man tar med neste gang man kommer dit, sier Bø.

Første for Moravec

Dagens fellesstart ble vunnet av tsjekkiske Ondrej Moravec, som holdt unna for Martin Fourcade og tok sin aller første verdenscupseier.

- Det å ta min første verdenscupseier er en drøm som går i oppfyllelse. Oppløpet var perfekt, med publikum som jublet og heiet som bare det. Jeg var ikke sikker på om jeg kom til å klare å holde Martin bak meg, så det var deilig å se at han etter hvert sluttet å komme nærmere.

Fourcade ble nummer to, 13,7 sekunder bak vinneren.

- Jeg følte meg veldig bra i sporet i dag, og prøvde å ta igjen Ondrej, men han var veldig sterk, så all ære til ham. Jeg tok inn en del tid rett etter siste skyting, men dessverre kjente jeg mot slutten at hodet ville mer enn beina, sier verdenscuplederen.

En svært glad Erik Lesser tok tredjeplassen.

- Jeg er veldig overrasket over å være på pallen, for i går var den verste dagen i sesongen for meg. Det var så ille at jeg var inne på tanken om å legge opp, for verken kroppen eller hodet fungerte. Derfor er jeg ekstremt glad for denne tredjeplassen, sier tyskeren.