<strong>NUMMER TRE:</strong> 
Ida Njåtun etter sin 3000 meter i allround-VM på skøyter i Vikingskipet på Hamar lørdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NUMMER TRE: Ida Njåtun etter sin 3000 meter i allround-VM på skøyter i Vikingskipet på Hamar lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det gikk tungt hele veien

Men ikke tyngre enn at Njåtun endte på pallen på 3000 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): - Da var ikke tida så gæren likevel, sier Ida Njåtun idet hun får vite tidene til de nederlandske storfavorittene på 3000-meteren i Vikingskipet.

Njåtun har som mål å komme blant de fem beste i skøyte-VM, men etter første dag har hun allerede inntatt fjerdeplass sammenlagt, etter regjerende verdensmester Ireen Wüst.

Før hun fikk vite at bare ble slått med drøye tre sekunder av Wüst på 3000 var Njåtun litt mindre positiv til sitt eget løp.

- Det gikk tungt hele veien. Jeg trodde jeg fikk opp bedre fart enn jeg faktisk fikk, men når jeg ser på de andre tidene er det kanskje ikke så verst likevel, sa hun da, og håpet hun hadde klatret et par plasser fra den sammenlagte sjuendeplassen hun hadde etter 500-meteren.

Så kom tidene til kanonene inn. Og smilet ble større.

- Jeg tror dette er et bra utgangspunkt for i morgen, smilte Njåtun, og gikk for å sykle seg ned etter kraftanstrengelsen på den nest lengste distansen.

4.08.64 er mer enn to sekunder bak hennes personlige rekord, og derfor var heller ikke følelsen så veldig bra like etter løpet. Tida holdt til andreplass på distansen også.

- Jeg tror isen kanskje er litt seigere på de lengre distansene, sier Njåtun.

Mari Hemmer ble nummer fem på distansen med 4.12.50. Sammenlagt ligger Hemmer på 17. plass etter første dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer