Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det gikk vel litt opp og ned i dag

Ydmyk Fredheim Holm etter å ha gjort Start-forsvaret til latter.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Start 3-2.

Én mann utmerket seg i thrilleren av en sekspoengs-kamp på Ullevaal.

Daniel Fredheim Holm driblet, fintet, løp, skjøt og avgjorde for Vålerenga mot et hardtkjempende Start.

- Det gikk litt opp og ned, men jeg synes det gikk bra i de periodene hvor vi dominerer, sier en svært beskjeden Fredheim Holm til Dagbladet.no etter kampen.

Sjelden kvalitet

Mulig det gikk litt opp og ned, men det var bestemt mest opp - og da var det til gjengjeld fotball av en kvalitet men sjelden ser av norske fotball-bein.

Som da han la på til 2-0 for hjemmelaget fem minutter før pause.

- Jeg måtte strekke meg litt etter ballen og det var vel derfor det ble en volley ut av det. Det var et bra treff og deilig å se den gå i mål, sier Fredheim Holm.

SIKKER: Daniel Fredheim Holm storspilte mot Start, og var som banken da han fikk sjansen fra elleve meter. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SIKKER: Daniel Fredheim Holm storspilte mot Start, og var som banken da han fikk sjansen fra elleve meter. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Start-keeper Kenneth Høie kunne kanskje ha tatt skuddet, men målet var praktfullt. En liten vipp i været, og pang på volley oppunder tverliggeren.

- Jeg er veldig glad på Daniels vegne i dag, det var artig at han scoret to mål. Det er sjelden man ser slike ferdigheter her til lands, skryter VIF-trener Harald Aabrekk.

Rett før pause hadde Start-back Kristofer Paulsen fått nok og sjanglet til innbytterbenken hvor han ble erstattet av hjmevendte Inge André Olsen.

Jørgen Jalland hadde allerede sendt Vålerenga foran etter 20 minutter, da han plukket opp en andreball og lurte ballen i hjørnet via fingertuppene til Kenneth Høie.

Start manglet selvtillit

Start så ut til å mangle selvtillit i første omgang. Derfor var det både nødvendig og inspirerende da Martin Borre reduserte før de 12651 tilskuerne på Ullevaal hadde rukket og fortært pause-pølsa.

Dansken utnyttet passiviteten i VIF-forsvaret da han snappet innlegget fra Midttun Lie og hamret ballen i hjørnet.

Start-håpet var tent.

image: - Det gikk vel litt opp og ned i dag

Billig straffe

Men typisk nok for et bunnlag i motgang; da Start-utlikninga lå i lufta, fikk Vålerenga straffespark.

Av det billige slaget.

- Den så grei ut der og da, men jeg er litt mer i tvil på den nå, medgir dommer Per Ivar Staberg etter kampen.

Jørgen Jalland falt overende i feltet etter en duell, midtbanespilleren fikk en dytt i ryggen, men så ut til å falle lett.

Det brydde Daniel Fredheim Holm seg lite om og banket ballen overlegent opp i krysset.

3-1 til Vålerenga.

- Da trodde jeg løpet var kjørt altså, men jeg vil gi honnør til Start. De kjempet veldig bra. De har hatt mye stang ut, og jeg vet hvordan det er, sier VIF-kaptein Christian Grindheim etter kampen.

For løpet var ikke kjørt.

Start kom tilbake, men ikke helt

Bare to minutter etter VIF-straffen, så Ullevaal en reprise innenfor den andre 16-meteren. Martin Borre slo langt inn, Inge André Olsen gikk etter ballen, men falt i bakken etter en dytt i ryggen.

Ole Martin Årst hamret ballen i høyre hjørne via hanskene til VIF- keeper Arni Gautur Arason.

Men nærmere kom aldri Start.

Jon Midttun Lie kunne utliknet da han var tiendelet for seint ute på bakre stolpe, men resten av omgangen ble mer krig og dueller enn målsjanser og angrepsfotball.

Dermed ble Daniel Fredheim Holm fortjent matchvinner for et Vålerenga som nå kan slutte å se nedover på tabellen. Start har nå seks poeng opp til Strømsgodset på trygg grunn.

- Alle kommer til å slå alle de siste kampene, det pleier å være slik. Første omgangen i da var veldig svak, men vi hever oss etter pause, sier en skuffet Start-trener Stig Inge Bjørnebye etter kampen.

•Din kommentar: Rykker Start ned? Er Fredheim Holm moden for landslaget?

RYKER LANDSKAMPENE? Kristofer Hæstad måtte forlate Ullevaal-matta allerede tidlig i første omgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media