- Det gikk veldig bra

En liten smørebom på den klassiske delen og en mistet ski på skøytedelen var hovedårsakene til det fæle gapet mellom Thomas Alsgaard og Per Elofsson på jaktstarten. - Jeg er faktisk veldig godt fornøyd, sier Alsgaard.

Kroppen hans fungerte nemlig bedre enn på svært lenge.

- Det er viktigere enn om det blir fjerdeplass eller 18. plass, sier Alsgaard til Dagbladet.

På skøytedelen av gårsdagens jaktstart lå han lenge og kjempet om en pallplassering. Men så sparket en konkurrent borti bindingen hans - og skia løsnet fra foten.

- Jeg tapte nok et halvminutt på det, sier Alsgaard.

Effektiv

Og mange av de 50 sekundene han tapte på den klassiske delen, skyldtes smøringa.

- Jeg var lett og pigg i kroppen, men sleit litt med skiene. Hadde reint klister, og det var en liten bom. Jeg registrerte at Elofsson hadde veldig gode ski, noe han også sa etterpå, sier Alsgaard.

Elofsson har vært verdens klart beste langrennsløper hittil denne sesongen, og Alsgaard ser ingen grunn til at svensken ikke skal klare å være i form under VM i Lahti om to måneder.

Trent mindre

- Han går veldig effektivt på ski. Jeg håper han fortsatt er i form under VM - og at jeg blir i enda bedre form. Det er jo det som er det morsomste.

Alsgaard var trøtt og sliten tidligere i vinter, og trente litt mindre enn han burde. Det merker han i form av litt manglende råstyrke. Men motivasjonen er på topp igjen.

- Skal trene hardere framover nå, så får vi håpe at det går ytterligere framover fram mot VM. Jeg er i hvert fall optimistisk akkurat nå, sier Alsgaard.