- Det gir motivasjon og energi

Ole Einar Bjørndalen, vinneren av Folkets idrettspris, tar ikke sjansen på å tenke på hvor mange han gleder ved sine prestasjoner.

-  Tøft, sier en tydelig glad Ole Einar Bjørndalen da Dagbladet overrekker ham Nico Widerberg-statuetten, som er beviset på at han er blitt stemt fram av Dagbladets lesere i Folkets idrettspris.

Bjørndalen vant avstemningen med klar margin. Allerede i starten rykket skiskytteren fra og han har holdt ledelsen hele tiden. Det var med andre ord ingen tvil om hvem folket mente var den største idrettsutøveren i 2006.

-  Spenning og dramatikk

Selv setter Ole Einar stor pris på tilliten fra folket.

-  Dette var moro. Vanvittig gøy, sier han og ser på statuetten.

Ole Einar er den første skiskytteren som vinner prisen. I tillegg til hans egne prestasjoner, mener han denne prisen er et bevis på stillingen skiskyting har fått i det norske folk de siste åra.

-  Dette tyder på at folk følger med og er interessert. Interessen for sporten har eksplodert, det er mange gode løpere. Dessuten er det blitt en TV-idrett med masse spenning og dramatikk.

Etter å ha vunnet fire gull under OL i Salt Lake City, var ikke sølv og bronse individuelt og sølv i stafetten den fangsten seiersmaskinen fra Simostranda hadde drømt om på forhånd. Men etter OL viste han med all tydelighet hvem som var verdens beste skiskytter.

 STÅR STERKT:  Selv om Bjørndalen ikke lyktes i Torino-OL sist vinter, leverte han så mange fremragende idrettsprestasjoner at han vant en klar seier i Folkets Idrettspris. Foto: SCANPIX
STÅR STERKT: Selv om Bjørndalen ikke lyktes i Torino-OL sist vinter, leverte han så mange fremragende idrettsprestasjoner at han vant en klar seier i Folkets Idrettspris. Foto: SCANPIX Vis mer

Da var han nærmest uovervinnelig og vant seks av åtte verdenscuprenn.

I år har han fortsatt på samme vis og vunnet alt som har vært i skiskyting, i tillegg til seier i langrennsverdenscupen.

-  Vært veldig god

Til Folkets idrettspris ble Ole Einar nominert på grunnlag av fjorårets individuelle sølvmedalje i OL og sammenlagtseieren i verdenscupen.

Ole Einars resultater hittil i sesongen har nok vært en medvirkende årsak til at flertallet har kommet fram til at Bjørndalen er størst i 2006.-  Et år er langt, vi hadde OL i februar, men det blir to halve sesonger og i den siste halvdelen har jeg vært veldig god, er Bjørndalens forklaring på at nettopp han ble vinneren av avstemningen.

Hyller Aamodt

Med Bjørndalen som vinner betyr det at flere med OL-gull måtte se seg slått. Nærmest kom forhåndsfavoritten Kjetil André Aamodt. Han tok sin 20. medalje i OL og VM da han vant super-G i Torino. En prestasjon som også imponerte Ole Einar stort.

-  Kjetils seier i OL var vanvittig stor. Det var uventet at han tok det gullet, og det var en fantastisk prestasjon.Likevel er det Bjørndalens herjinger med konkurrentene som nordmenn har rangert høyest.

- Det gir motivasjon og energi

Men tenker han noen gang på at han gleder så mange mennesker når han er ute på sine utallige treningsturer?

-  Jeg skulle gjerne ha sagt at jeg tenker på det, men jeg gjør ikke det når jeg er ute og trener.

-  Gir motivasjon

Her ligger sannsynligvis noe av forklaringen på den unike idrettsmannen Ole Einar Bjørndalen. Når han trener og konkurrerer handler det om å konsentrere seg og tenke de tankene som kan gjøre ham bedre.

Alt annet skyver han bort. Det sier seg nesten selv, for hvordan ville det gått om Ole Einar begynte å tenke på at det satt en million nordmenn å håpet han skulle treffe på siste liggende.

Men la dere ikke lure, alle dere som har stemt på Bjørndalen: Dere har utgjort en forskjell i hans liv. Ole Einar føler han blir satt pris på, og det gir ham viljen til å fortsette.

-  Det gir motivasjon og energi å få slike priser, sier han.