- Det gir oss mye av de samme følelsene

Carew om hvorfor poker er så populært blant fotballspillere.

 POKERFJES:  John Carew er blitt en ivrig pokerspiller. Nå avslører han overfor PokerStars TV hvorfor han tror kortspillet har blitt såpass populært blant fotballspillere. 
Foto:Erik Berglund
POKERFJES: John Carew er blitt en ivrig pokerspiller. Nå avslører han overfor PokerStars TV hvorfor han tror kortspillet har blitt såpass populært blant fotballspillere. Foto:Erik BerglundVis mer

(Dagbladet): Opp gjennom årene, har flere og flere kjente fotballpersonligheter byttet ut knotter, leggskinn og grønne gressbaner, med kort, chips og pokerbord.

Navn som Ronaldo (brasilianeren, journ.anm.), Jan Mølby og Teddy Sheringham, er bare noen av de som er blitt glade i det populære kortspillet etter endt fotballkarriere.  

- Veldig spennende og morsomt Norges egen John Carew har også blitt bitt av poker-basillen, og var mandag på plass i London for å delta i European Poker Tour (EPT). Turneringen kan lokke med 560.980 pund i førstepremiepotten, men den pensjonerte fotballstjernen røk ut tirsdag.

Han rakk likevel å svare på noen spørsmål fra PokerStars TV på turneringens første dag.

Lørenskog-mannen kunne avsløre at fotballspillere generelt er glade i å spille kort, og at han kan forstå hvorfor flere og flere forsøker seg i det stadig mer populære spillet.

- Vi spiller mye kort i løpet av karrieren, og det gir oss mye av de samme følelsene, blant annet adrenalin-kick. Det er et taktisk spill med mye strategi, og er veldig spennende og morsomt å spille, så jeg forstår hvorfor mange fotballspillere blir involvert i det, sier den tidligere norske landslagsspissen.

- Har nervene til å holde tritt Carew tror fotballspillere og andre profesjonelle idrettsutøvere innehar mange av de samme ferdighetene som de virkelig gode pokerspillerne, og at de dermed kan dra fordeler av nettopp det.

- Man må forholde seg rolig, og holde nervene i sjakk, så det er ingen grunn til at vi ikke kan spille like bra som de beste pokerstjernene, sier mannen fra Lørenskog før han fortsetter:

- Vi har vært konkurransemennesker hele livet, og jeg tror vi har nervene til å holde tritt med det som skjer i spillet, sier han.

Fem nordmenn igjen Det er for øvrig 604 personer som deltar i EPT-turneringen i London denne uka, og i skrivende stund er det fem nordmenn som fortsatt er med og konkurrerer om den solide premiepotten i Storbritannias hovedstad.

Disse er Jan Sjåvik, Marius Skoglund Torbergson, Ole Kristian Nergård, Yosef Wolde-Mariam (fra Madcon, journ.anm.) og Yngve Steen.

Sistnevnte, som nylig var beste spiller under nettpoker-VM, har nest flest chips av de 107 gjenværende spillerne, med 576.400.