Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det gir VM-start

Fem dager før VM-laget i hopp tas ut, gir sportssjef Clas Brede Bråthen de fire Torino-farerne Thomas Lobben, Morten Solem, Anders Bardal og Jon Aaraas en siste sjanse.

-  Vi er ikke så ovapå at vi kan la en v-cupvinner bli hjemme fra Oberstdorf-VM. En vinner i prøve-OL i Torino vil bli vurdert. Jeg har også vanskelig for å se at vi reiser til VM uten søndagens storbakkemester i NM på Lillehammer, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Tre strake

Thomas Lobben har vunnet de tre siste rennene i Kontinentalcupen (COC), og viser form. Det samme gjelder Morten Solem, som ble åttendemann i søndagens v-cuprenn i Sapporo.

-  Vi er glad for hver hopper som melder seg på i VM-diskusjonen. Ni hoppere kan få de tre ledige VM-plassene. Samtidig er det klart at de fire som er hjemme og trener (Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen og Daniel Forfang), har en litt enklere vei til VM enn kvartetten Lobben, Solem, Bardal og Aaraas, sier Bråthen.

Fire VM-hopprenn

De fire siste må vise topprestasjoner i prøve-OL for å bli vurdert. Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl er for lengst klare for Oberstdorf-VM, og får høyst sannsynlig følge av tre i kvartetten Pettersen, Romøren, Ingebrigtsen og Forfang. I alt er det fire VM-hopprenn i Oberstdorf: 19. februar (normalbakke), 20. februar (lagkonkurranse normalbakke), 25. februar (storbakke) og 26. februar (lagkonkurranse storbakke).

I prøve-OL i Torino/Pragelato er det individuelt renn fredag og lagkonkurranse lørdag. De tre NM-hopprennene på Lillehammer går fredag (lagkonkurranse), lørdag (normalbakke) og søndag (storbakke). Hele norgeseliten deltar i søndagsrennet, mens VM-kandidatene selv kan velge om de vil stille i lørdagens normalbakkemesterskap.

FORTSATT SJANSEN: Anders Bardal er én av fire hoppere som fortsatt har sjansen til å sikre seg VM-plass.