- Det gjør meg forbanna

Jamie Carragher mener Tottenham har en fordel mot Liverpool. Mauricio Pochettino og Jürgen Klopp mener at kamptidspunktet er bra for Spurs.

FORDEL FOR HVEM? Spurs-manager Mauricio Pochettino og Liverpool-manager Jürgen Klopp jager sitt første trofé i England. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/NTB Scanpix
FORDEL FOR HVEM? Spurs-manager Mauricio Pochettino og Liverpool-manager Jürgen Klopp jager sitt første trofé i England. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/NTB ScanpixVis mer

Tottenham - Liverpool spilles 21.00 lørdag (TV 2 og Viasat 4)

MADRID (Dagbladet): Når Tottenhams og Liverpools elleve utvalgte løpet ut på Wanda Metropolitano lørdag kveld, er det 20 dager siden klubbene avsluttet hjemlig liga.

Det er med andre ord i underkant av tre uker siden de lagene spilte en viktig kamp. Det store spørsmålet er hvordan det vil slå ut, og hvem som drar fordel av det til slutt.

Spurs-manager Mauricio Pochettino var tidlig ute og meldte at han var glad for den lange pausen. Argentineren leder et mannskap som har slitt med skader i sesongavslutningen.

- Under våre omstendigheter er det bra for oss, for det gir oss tid til å få tilbake spillere som Harry Kane og Harry Winks, og ha hele troppen skadefri for å spille den viktigste kampen i klubbens historie, sier Pochettino ifølge Reuters.

- Vanskelig

- Det er fantastisk å ha muligheten til å få tilbake spillerne og ha hele troppen skadefri, å ha flere muligheter. For oss er det bra i dag. Kanskje det ikke er så bra for Liverpool. Alt handler om omstendigheter, under våre omstendigheter er det bra, sier han videre.

Argentineren foretrekker normalt ikke at det går så lang tid mellom kamper, fordi spillere takler det forskjellig. Han er redd noen av dem ikke er skikkelig «påskrudd».

- Jeg liker ikke å vente tre uker med å konkurrere. Du vet ikke om du er på ferie, eller i oppkjøringen. Det er så vanskelig, fordi vi må ta hensyn til hver enkelt person og hvordan det påvirker hodet, om du er ufokusert. Kanskje du ikke klarer å starte opp igjen hvis du stopper etter søndag. Det er så vanskelig, men for å være tydelig i mitt svar, så syns jeg det er veldig bra.

Harry Kane er blant spillerne som har friskmeldt seg selv foran finalen. Så det store spørsmålet er om spissen går rett inn på laget, eller om han får en rolle fra benken.

- Ikke negativt

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener også at det er positivt med lengre hvile mot slutten av en lang sesong.

- Det er ikke negativt, fordi begge lagene har hatt samme tid til å bruke eller miste rytmen. Livet vårt er en konstant utfordring. I Europa League-finalen for tre år siden, spilte vi tre dager etter en veldig intens liga. Hvis du spør om jeg vil ha tre dager eller tre uker fri, vil jeg alltid velge tre uker, 100 prosent. Det beste ville kanskje vært en uke, men det er ikke mulig på grunn av cupfinalen, så det er to eller tre uker. Det er ikke noe problem for meg, sier Klopp ifølge Liverpools hjemmeside.

Tyskeren peker også på at Tottenham dro nytte av pausen, men viser til at en spiller som Roberto Firmino også har fått tid til å hente seg inn etter en smell.

- For Tottenham var det definitivt bra, de hadde mange skader og alle har så og si kommet tilbake. Men det hadde vi også, særlig med Bobby (Firmino), slik at vi kunne bruke tiden fra da han skadet seg til finalen, sier Klopp, som forteller at han aldri tidligere har gått tre uker i en oppkjøring uten å spille kamp.

Derfor spilte Liverpool en intern kamp (mot b-laget til Benfica) forrige lørdag for å prøve å opprettholde rytmen. De røde har også hatt treningsleir på Marbella. Nå tror Klopp det kan bli en livlig kamp mellom to uthvilte lag.

- Vi og Tottenham vil begge være friskere enn for tre uker siden etter å ha spilt, spilt, spilt. Begge lag gjorde det. Det er tydelig. Men begge lag er slik, så kanskje det vil bli en mer livlig finale enn vi så tidligere. Det er mulig, sier Klopp.

Ifølge Liverpool Echo har de røde aldri ventet så lenge uten å spille kamp før en finale. Det ironiske er at Liverpool spilte begge kvartfinalene og begge semifinalene i turneringen i løpet av 28 dager.

LIVERPOOL-SUPPORTER: Casper Ruud bruker Liverpools vanvittige snuoperasjon mot Barcelona som inspirasjon før møtet med Roger Federer. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer

- Forbanna

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher har tidligere uttalt at han tror det er en fordel for Tottenham at det har gått så lang tid før Champions League-finalen spilles.

- Det gjør meg litt forbanna for å være ærlig. Jeg tror det sannsynligvis hjelper Tottenham mer enn oss, det må jeg si, sier Carragher til The Anfield Wrap.

- Jeg blir forbanna fordi vi alle må vente tre uker! Jeg tror det gir Spurs en liten fordel, men det er ikke bra for noe lag. Det er ingen grunn til at den skal spilles tre uker etter at Premier League er ferdig??? skriver Carragher på Twitter.

Han hevder han ikke har fått noe godt svar på hvorfor Champions League-finalen spilles så seint.

Han peker også på at Tottenhams skadde spillere får tid til å hente seg inn, og at Spurs, som han mener ikke har imponert denne sesongen, får de dårlige resultatene på avstand og bedre tid til å fokusere på finalen. Carragher frykter også at Liverpool mister rytmen med så lang ventetid.

Lørdag får vi svaret på om det var grunn til bekymring.