SKUFFET: Markus Henriksen(t.h.) i mur  i kampen mellom Tromsø og Rosenborg i går. Henriksen tviler på at klubben klarer medalje i år, og det kan gjøre at han vurderer framtiden på nytt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
SKUFFET: Markus Henriksen(t.h.) i mur i kampen mellom Tromsø og Rosenborg i går. Henriksen tviler på at klubben klarer medalje i år, og det kan gjøre at han vurderer framtiden på nytt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

- Det gjør meg kanskje mer åpen for å dra

Markus Henriksen tviler på at RBK tar medalje.

Rosenborg falt ned til femteplass etter søndagens tap for Tromsø. Markus Henriksen har liten tro på at trønderne klarer medalje i eliteserien i år.

RBK har to poeng opp til Brann på bronseplass foran siste serierunde. For å ta medalje må Rosenborg vinne hjemme mot Viking kommende søndag, mens både Brann og Odd Grenland må avgi poeng i sine kamper mot henholdsvis Aalesund og Sarpsborg.

- Vi har fortsatt et lite håp, men det er tynt, sier Markus Henriksen til Adresseavisen.

- Hvor tynt?

- Jeg tror det er veldig lite sannsynlig. Odd har Sarpsborg borte, og jeg tror de tar seieren der, sier RBK-stjernen.

Kaptein Mikael Dorsin mener det ikke er godt nok hvis Rosenborg ikke tar medalje.

- Nei, det er det ikke. Vi har vunnet serien to år på rad, og vi skal ligge i toppen. Men det er ikke umulig å ta medalje ennå. Vi får gjøre det vi kan, men det er ikke i dag det ble avgjort. Det er mange kamper vi har misset i, sier Dorsin til Adresseavisen.

Hvis Rosenborg ikke tar medalje, kvalifiserer heller ikke laget seg for europacupspill neste år. Det kan også bety at Henriksen forlater klubben. Tyske medier har koblet ham til Wolfsburg, ifølge Adresseavisen.

- Jeg vil spille i Europa. Kan jeg ikke det i Rosenborg, er det et minus. Jeg sier ikke at jeg drar fra klubben, men det gjør meg kanskje mer åpen for å dra, sier Henriksen, som har to år igjen av kontrakten med Rosenborg.

(NTB)