- Det gjør meg sint og frustrert

Legende advarer før Argentina-kamp.

LEVERER VM-VARENE: Lionel Messi har fått en god start på mesterskapet for Argentina. Lørdag venter Belgia i kvartfinalen. Her fra fredagens trening. Foto: NTB Scanpix
LEVERER VM-VARENE: Lionel Messi har fått en god start på mesterskapet for Argentina. Lørdag venter Belgia i kvartfinalen. Her fra fredagens trening. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Argentina - Belgia live i VM direkte.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Lionel Messi (27) har aldri spilt en semifinale i VM. Lørdag kan han og Argentina kvalifisere seg. Men ikke alle er overbevist.

-Hvis dette ender i katastrofe for Argentina, kan vi ikke skylde på Messi. Laget har ikke kommet i gang ennå, erklærer Diego Maradona, VM-legende fra 1986.

Argentina møter Belgia på Estádio Nacional i Brasília lørdag. Åttendedelsfinalen mot Sveits var tøff. Etter en sein scoring av Angel Di Maria, kom laget videre.

Messi er blitt kåret til «Man of the Match» i alle fire kamper. Nå kan verden ikke lenger beskylde ham for ikke å prestere i VM. Men Maradona vil ha resten av gjengen i gang også.

- Messi blir fryktelig alene. Vi mangler rytme og bevegelse, sier han.

Fargeklatt Argentinas trener, Alejandro Sabella, er neppe begeistret for Maradonas offentlige utbrudd. Men fyren er utvilsomt en fargeklatt, som ikke brenner inne med følelser.

Før VM uttalte Messi at suksess med Argentina er viktigere enn alt annet. Han er blitt anklaget for ikke å gi nok for sitt eget land.

Så langt har han scoret fire mål. Og han har levert øyeblikk av magi. Messi kan nærmest «rusle rundt» i en hel kamp. Men på ett, to eller tre sekunder er han i stand til å endre bildet fullstendig.

Belgia bør være en overkommelig motstander, selv om de slo USA i en vill kamp tirsdag. Men Maradona advarer:

- Flere av spillerne har bare prestert 40 prosent. Det gjør meg sint og frustrert.

Nedtur Messi har vært med i to VM tidligere. I 2006 og 2010 kom Argentina til kvartfinalen begge ganger. Det var en nedtur for nasjonen der 40 millioner innbyggere forlanger VM-gull.

De klarte det i 1978. Og de klarte det i 1986. Å gjøre det igjen — på Maracana stadion — virker ekstra forlokkende.

På en pressekonferanse i går ble trener Sabella spurt om laget bruker psykolog, på samme måte som Brasil:

- Nei, presset har vært større på dem, sa han.

Sabella erkjente at laget ikke har slått ut i full blomst. Sergio Agüero sliter med muskelskade, men trente i går. Det er tvilsomt om han rekker Belgia-kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer