- Det gjør vondt i hjertet. Jeg tror ikke vi kunne gitt noe mer

Belgia videre etter 120 minutter med drama mot USA.

MPLSCORER:: Kevin De Bruyne scoret 1-0-målet da Belgia tok seg videre til kvartfinalen med 2-1-seier over USA i kveld.  AFP PHOTO / PEDRO UGARTE / NTB Scanpix
MPLSCORER:: Kevin De Bruyne scoret 1-0-målet da Belgia tok seg videre til kvartfinalen med 2-1-seier over USA i kveld. AFP PHOTO / PEDRO UGARTE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Belgia - USA 0-0 (0-0), 2-1 e.e.o.

Sjanse på sjanse, sånn kan kveldens kamp mellom USA og Belgia oppsummeres. Og det var vinnerlaget som sto for de fleste, og de største.

Men sjansene ble ikke til mål i de første 90 minuttene, og lagene måtte ut i ekstraomganger. Det var femte gangen det skjedde i åttedelsfinalene i år.

Men da ekstraomgangene var blåst i gang brukte ikke Kevin De Bruyne lang tid på å sende Belgia i ledelsen, da han etter to minutter endelig fikk lurt ballen i mål bak Tim Howard.

Demningen brast Det var innbytter Romelu Lukaku som løp seg fri på kanten, før han sendte ballen inn i feltet hvor De Bruyne ventet. Han fikk snappet opp ballen, vridd seg, og hamret ballen i lengste hjørnet. Helt fortjent.

Og i slutten av første ekstraomgang byttet de to spillerne på Beliga rolle. Denne gangen var det De Bruyne som som sendte den målgivende pasningen som Romelu Lukaku satte flott i mål, og det sto 2-0 til Belgia.

Etter kampen ble Lukaku og Belgia hyllet av USAs storspillende keeper, Tim Howard.

- Han kom på raid, scoret et mål og skapte sjanser. Han endret kampen, sier Howard, som selv hadde 16 kjemperedninger i løpet av kampen og hylles av amerikanske medier.

- Det er jobben min, det er det jeg skal gjøre, men før eller senere vil demningen briste om et lag presser så mye. Hatten av for Belgia, de var fantastiske, sier keeperen.

USA kom tilbake Men USA ville ikke gi seg etter Belgias to scoringer.

Kort tid ut i andre ekstraomgang var det den 19 år gamle innbytteren Julian Green, som akkurat var kommet på banen, som reduserte for USA, og plutselig sto det 2-1 i Salvador.

- Det gjør vondt i hjertet. Jeg tror ikke vi kunne gitt noe mer. Vi la igjen alt der ute. Vi ble slått av et veldig godt lag, men det gjør vondt likevel, sier Howard.

Tempoet fortsatte i høyt tempo, men det sto 2-1 til Belgia da dommeren blåste av etter 120 minutter spill, og de er klare for kvartfinale mot Argentina.

Belgias landslagssjef, Marc Wilmots, innrømmet etter kampen at det ble i overkant nervepirrende.

- Vi skapte 15 sjanser og vant fortjent, men på 1-2 snek angsten seg inn i laget, sier Wilmots.

Nå har de siste sju (!) VM-målene kommet i ekstraomganger, og alle åtte gruppevinnerne videre til kvartfinale.

Mix uten spilletid Belgia tok ni poeng i gruppespillet, og i kveld møtte de USA, et lag som også har imponert mange i årets mesterskap. De ble nummer to i sin gruppe, bak Tyskland, men foran Portugal og Ghana.

USAs beste prestasjon i VM er fra 1930, da de ble nummer tre.

I 2002 tok USA seg til kvartfinalen, hvor de tapte 0-1 for Tyskland.

Belgias beste prestasjon er fra VM i Mexico i 1986, da de tok fjerdeplassen. De tapte bronsefinalen mot Frankrike 2-4 etter ekstraomganger.

Mikkel Diskerud er med USA til Brasil, men har ikke fått noe spilletid i mesterskapet, og nå må han dra hjem uten et eneste touch på VM-ballen.

Høyt tempo Belgia startet kveldens kamp friskt.

19 år gamle Divock Origi ble matchvinner mot Russland, og fikk tillit fra start i dagens kamp. Han spiller til daglig for Lille, men har virkelig fått vist seg fram i mesterskapet, og ble i kveld foretrukket fra start framfor Romelu Lukaku.

Han fikk en god sjanse allerede etter ett minutt i kveldens kamp, da han ble spilt gjennom av De Bruyne, men Tim Howard i USAs mål fikk klarert til corner.

Begge de to lagene viste at de ville ta seg videre til kvartfinalen, hvor Argentina venter. Det var et høyt tempo kveldens kamp i Salvador.

Etter 20 minutter fikk USA en god sjanse da Bradley på fint vis fikk kranglet ballen videre til Dempsey, men Courtois hadde ikke noe problemer med å ta avlutningen fra Dempsey.

Et par minutter fikk Belgia en ny stor sjanse, men De Bruynes avslutning var for svak.

Like etter kunne amerikanerne takke Beasley, som reddet på streken.

Belgia presset, og etter 28 minutter spill hadde de allerede fått seks cornere.

Etter 30 minutter måtte Fabian Johnson hinke av banen med skade, og inn kom Yedlin.

Førsteomgangen i Salvador var fartsfylt og underholdene, selv om lagene gikk til pause med stillingen 0-0.

Andre omgang startet noe roligere, og det var Belgia som hadde ballen mest. Etter snaue ti minutter spill fikk Belgia en god sjanse, men Vertonghens innlegg langs bakken foran mål traff verken De Bruyne elller Origi, som nok skulle ønske de hadde litt lenger bein i akkurat den situasjonen.

God Howard Like etter prøvde Origi seg med en heading, men ballen gikk i tverrliggeren.

Kort tid etter var det Vertonghen som prøvde seg på skudd, men Howard fikk ballen unna.

USA kontret like etterpå, men heller ikke de klarte å sette ballen i mål.

Og sånn fortsatte det, sjansene var der, og det var Belgia som dominerte. Men Tim Howard sto mer enn stødig i mål, og reddet amerikanerne gang på gang, i et forrykende tempo.

Da amerikanerne fikk en gigantsjanse på overtid av de ordinære spilleminuttene ble også den misbrukt, og som vi har sett så mange ganger i åttedelsfinalene i årets mesterskap sto det uavgjort ved full tid, og lagene måtte ut i ekstraomganger.

Belgia - USA 0-0 (0-0), 2-1 e.e.o.

Mål: 1-0 Kevin De Bruyne (93), 2-0 Romelu Lukaku (105), 2-1 Julian Green (107).

51.277 tilskuere i Salvador.


Tim Howard, USA: Everton-keeperen hadde rett og slett en fantastisk kamp. Holdt amerikanerne inne i oppgjøret med en rekke feberredninger, men måtte gi tapt til slutt.

  Divock Origi, Belgia: Han er bare 19 år, og Lille-spissen Origi har en stor framtid foran seg. Kom til en rekke sjanser.

  Jürgen Klinsmann, USA: Har gjort mye rett med det amerikanske laget, men da Belgia kjørte over laget hans i går, virket tyskeren helt ute av stand til å gjøre taktiske endringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer