- Det gjør vondt innvendig

Suzann Pettersen innrømmer at resultatene går på humøret løs.

USTABIL: Suzann Pettersen har ikke fått den sesongstarten hun ønsket, men er sikker på at oppturen kommerFoto: SCANPIX/Harry How/Getty Images/AFP
USTABIL: Suzann Pettersen har ikke fått den sesongstarten hun ønsket, men er sikker på at oppturen kommerFoto: SCANPIX/Harry How/Getty Images/AFPVis mer

ORLANDO (Dagbladet): 22, 21, 25, 26, 12 og 15. Det er plasseringene til Tutta så langt denne sesongen, langt unna der Europas golfdronning ønsker å være.

- Jeg føler at Kraft Nabisco (den siste turneringen hun spilte, 15. plass journ.anm.) var det beste jeg har spilt i år. Det har vært utrolig mye stang ut, og det er vanskelig når du spiller bra uten å levere. Da er det tålmodigheten som tar deg til slutt. Det er vanskelig å si snart, snart, snart, sier hun til Dagbladet.

31-åringen har akkurat fullført en runde på hjemmebanen Bay Hill i Orlando. Dagbladet er et av mediene som har fått være med og spille med henne denne dagen.

I løpet av de 18 hullene viste Tutta fram noen av slagene som har gjort henne til en av verdens absolutt beste. Etter en litt slurvete start med to bogeyer, slo hun om takten og fikk birdie på de neste fem.

Til slutt kom Pettersen inn på tre under par på den svært krevende banen der vann og sandbunkere preger nesten hvert eneste hull.

Tiger Woods endte nylig sin lange seierstørke på nettopp Bay Hill.

Avslappet
Årets sesong har vært preget av meget gode runder, etterfulgt av noen like dårlige. Tutta sier hun aldri har klart å finne den rette flyten i år.

- Det gjør vondt innvendig når det hele tiden er stang ut. Men jeg føler meg avslappet med det, og har mange bra mennesker rundt meg som føler vi er på riktig vei.

Før hun fortsetter:

- Jeg har ikke fått så mye moment, det er der tålmodigheten kommer inn. På fredagen i Kraft Nabisco spilte jeg kanskje min beste golf i år. På de første ni hadde jeg ni birdiemuligheter, men seks gikk i hullkanten og ut. Det er en kjip følelse, somtar deg til slutt.

Fredagsrunden hun snakker om ble til slutt den som ødela vinnersjansene. Hun kom inn på to over par.

- Jeg kom fire bak, og det var to dårlige utslag som til slutt kostet meg muligheten å være med i et omspill. Det var overraskende, for jeg pleier å være stabil, sier hun.

- Ikke bekymret
Tutta har alltid vært kjent for å trene hardt.

Utenfor turnering blir det ofte opp mot åtte timers trening hver dag. Hun kaster heller aldri bort en golfrunde, selv om hun denne dagen bare har spilt med norsk presse.

- Nei, det gjør jeg ikke. Det er ikke så veldig annerledes fra å spille turnering. Selv om jeg spiller med dere har jeg mine ting jeg prøver å jobbe med. Det spiller ingen rolle hvilken setting jeg spiller i.

- Tenker du som i konkurranse?

- Ja, jeg prøver det til en viss grad, men ikke hele tiden, sier hun.

I morgen starter Tutta sin neste turnering, denne gangen på idylliske Hawaii.

Hun tror det er lite som skiller henne fra den skuffende sesongstarten til å kjempe i toppen igjen.

- Jeg er langt fra bekymret og langt fra stresset. Jeg gleder meg bare til å spille igjen, for spillet til å levere på øverste hylle er der, sier hun selvsikkert.