Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs problemer øker i styrke

Det gjør vondt selv for en fredet

Kortsiktig elendighet plager ikke Englands største og beste fotballbutikk. Men det plager Ole Gunnar Solskjær.

AU DA: Det var ikke mye å glede seg over for Ole Gunnar Solskjær ut over Mason Greenwoods (17) fortsettende blomstring. Seieren på straffer over et lag fra nivå tre er mest pinlig. Foto: NTB/Scanpix
AU DA: Det var ikke mye å glede seg over for Ole Gunnar Solskjær ut over Mason Greenwoods (17) fortsettende blomstring. Seieren på straffer over et lag fra nivå tre er mest pinlig. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
  • Manchester United-Rochdale 1–1 (0–0) 5–3 på straffer

DET ER INGEN glede i å slå et lag fra nivå tre på straffer i ligacupens tredje runde. Det er mest pinlig. Som om også lettelsen er litt flau.

Du så det på Ole Gunnar Solskjær.

Du så det på spillerne hans.

MANCHESTER UNITED ER inntil videre et ganske skjørt og skrøpelig fotballag. Det er nå bekreftet. Mason Greenwood (17) derimot – matchvinner i Europa League, 1–0 scorer her og sikker i straffekonken – han virker bedre enn de fleste kunne forvente. I det korte bildet, kall det den daglige nyhetssyklusen, er selvfølgelig ikke Greenwoods blomstring nok til å gi Ole Gunnar Solskjær færre kritikere eller nye venner.

I det lange bildet er Greenwoods matchvinnende scoringer akkurat det Solskjærs United-prosjekt handler om.

ALT MELLOM 3–1 sjokket i i Paris 8. mars og 4–0 over Chelsea 11. august, pluss stort sett alt som har skjedd etter det, har vært på minussida for Ole Gunnar Solskjær. Manchester United, være seg mot god, middels eller dårlig motstand, er et fotballag som ikke virker.

SELV NÅR DE vinner er ikke Manchester United i nærheten av det nivået omverdenen forlanger at Manchester United skal holde. 1–0 seieren over Leicester var for eksempel ikke mye å skryte av. Ei eller 1–0 over Astana (Europa League). Og i den skuffen arkiveres også straffeseieren over League 1-laget Rochdale.

Det er ikke rart kritikken hagler.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR liker selvfølgelig ikke det han ser. Han vil så mye mer, prøver det han har, men får det likevel ikke til å gli. Av mange forskjellige årsaker. Manchester United scorer knapt mål, under ett i snitt i alle obligatoriske kamper siden den magiske kvelden i Paris. 18 mål på 20 kamper – når lista de strekker seg etter ligger rundt tre – er ingenting til sammenlikning. Men bak resultatene – det (nesten) ingen bryr seg om i stormen av kritikk, faglig nedsabling og mangel på tillit – finner du en ungdomsrevolusjon som kan tjene klubben på sikt.

Det er derfor Ole Gunnar Solskjær er på Old Trafford.

Det er derfor han fikk jobben.

NÅR MANCHESTER UNITEDS mektige styreformann Ed Woodward går ut som han gjorde mandag denne uka, bekrefter han påstanden om at Ole Gunnar Solskjærs ungdomslinje er et valg og en retning klubben stilte seg bak da nordmannen la fram sine planer for framtidas United før vikariatet ble gjort til fast jobb på vårparten. Ed Woodward freder ikke Ole Gunnar Solskjær for å være hyggelig.

Han gjør det fordi Manchester United har tatt et valg.

DET ER DERFOR Ole Gunnar Solskjær sitter trygt. Straffekonk mot Rochdale eller ikke, Manchester United har bestemt seg for å prøve en ny vei. Kritikerne kan mene hva de vil. Og snakke så høyt de vil. Ole Gunnar Solskjær får i hvert fall denne sesongen. For selv om suksess handler om trofeer, og alt Manchester United står for forbindes med suksess, skal det spilles om trofeer etter denne sesongen også.

Og Manchester United skal jo bestå.

REKORDOMSETNING PÅ RUNDT sju milliarder norske kroner, tidenes største for en britisk fotballklubb, hjelper selvfølgelig godt. Med et overskudd rett på sørsida av 600 millioner kroner går Manchester United så det griner. Og fordi eierne er amerikanske forretningsfolk, mer det enn fotballfolk, og forretningsfolk stort sett handler og driver selskaper for å tjene penger på dem, er Manchester United per nå et helt ålreit sted å være.

Det er også en faktor i regnestykket Ole Gunnar Solskjær.

Byggesteinene for framtidig suksess, slik Ed Woodward omtaler prosjekt Solskjær, blir ikke revet med det første.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling