GRUPPESEIEREN GLAPP: Zlatan Ibrahimovic fortvilte etter at Sverige gikk på et overraskende tap i Ungarn. Nå er trolig alt håp om en gruppeseier ute.Foto: SCANPIX/EPA/Szilard Koszticsak
GRUPPESEIEREN GLAPP: Zlatan Ibrahimovic fortvilte etter at Sverige gikk på et overraskende tap i Ungarn. Nå er trolig alt håp om en gruppeseier ute.Foto: SCANPIX/EPA/Szilard KoszticsakVis mer

- Det gjør vondt

Svenskenes håp om gruppeseier brast etter tap i Ungarn.

Mens Nederland herjet og slo San Marino 11-0, fikk gruppetoer Sverige en langt tøffere EM-vei med 1-2-tap borte for Ungarn.

Sverige og Ungarn kjemper bak suverene Nederland om 2.-plassen i EM-kvalifiseringens gruppe E. Svenskene har fortsatt et lite forsprang, men fredag ble oppgaven langt tøffere. Det sørget Gergely Rudolf for da han ble matchvinner i siste spilleminutt.

- Jeg er utrolig skuffet. Jeg hadde håpet å prestere bedre og få et bedre resultat, sa landslagssjef Erik Hamrén til TV 4 rett etter kampen.

Imre Szabics gjorde 1-0 for vertene i det 44. minutt og sendte gultrøyene i pausen med en real kalddusj. Det skjedde etter at Tamas Hajnal hadde satt et straffespark i tverrliggeren etter 19 minutter.

Svenskene kjempet for utligning etter pause og fikk lønn for strev ved den tidligere Stabæk-spilleren Christian Wilhelmsson etter en times spill. Johan Elmander spilte vegg med Zlatan Ibrahimovic og kom igjennom. Men i stedet for å skyte, spilte han til «Chippen», som bredsidet ballen i det åpne målet.

- Det gjør vondt Men scoringen hjalp lite for Sverige, som ikke klarte å omsette sjanser til mål mot slutten. Oscar Wendt rotet det til i forsvar, og i kampens siste spilleminutt satte Rudolf inn Ungarns viktige seiersmål.

RÅTT PARTI: Robin van Persie (t.v.) scoret fire av målene da Nederland høvlet over stakkars San Marino og vant til slutt 11-0.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANP / ROBERT VOS
RÅTT PARTI: Robin van Persie (t.v.) scoret fire av målene da Nederland høvlet over stakkars San Marino og vant til slutt 11-0.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANP / ROBERT VOS Vis mer

- Første omgang var riktig dårlig. Vi var utrolig nervøse og engstelige. I annen omgang gjorde vi det bra som helhet, men vi gjorde feil bakover og satte ikke sjansene våre. Det gjør vondt, sa Hamrén.

Det betyr at begge lagene ligger på 15 poeng, men Sverige har en kamp til gode og bedre målforskjell.

Samtidig gjør tapet at «söta bror» kan få det vanskelig med å bli kvalifiseringens beste toer og må trolig ut i omspill om EM-plass i Ukraina/Polen.

Kalasseier En langt lettere vei mot EM har gruppeleder Nederland hatt. Sju strake seirer er det blitt så langt, og den største av dem kom mot «kasteballen» San Marino i Eindhoven fredag kveld.

Det hele startet med at Arsenal-proffen Robin van Persie gjorde 1-0 etter sju minutter. To kjappe mål av Wesley Sneijder og John Heitinga fulgte, og San Marino var bak 0-3 til pause.

Verre skulle det bli i annen omgang. Dirk Kuyt og Klaas-Jan Huntelaar ville være med på scoringsleken. I tillegg scoret Robin van Persie sitt andre, tredje og fjerde mål for kvelden, kun avbrutt av Huntelaars andre, og det sto 9-0 med ti minutter igjen å spille.

Sneijder la på til 10-0 i det 87. minutt, før innbytter Georginio Wijnaldum fikk æren av å sette inn 11-0 like før slutt. Skrellen var San Marinos verste siden 0-13 tapet for Tyskland i 2006 og etterlater laget med null poeng og 0-44 i målforskjell etter åtte kamper.

(NTB)