- Det gjorde sykt vondt

Arneng mener sparket fra Dokken er verre enn Zidanes berømte nedskalling.

- FORSØKTE Å SKADE MEG AaFK-kaptein Johan Arneng er ikke i tvil om at Kenneth Dokken ønsket å skade ham da han sparket ham i låret mens ballen var et helt annet sted. - Dette var et grovt overtramp, men man må akseptere en beklagelse hvis de er store nok til å ringe, sier svensken til Dagbladet. Foto: TV 2
- FORSØKTE Å SKADE MEG AaFK-kaptein Johan Arneng er ikke i tvil om at Kenneth Dokken ønsket å skade ham da han sparket ham i låret mens ballen var et helt annet sted. - Dette var et grovt overtramp, men man må akseptere en beklagelse hvis de er store nok til å ringe, sier svensken til Dagbladet. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Gleden over å komme til cupfinalen overgår smertene Johan Arneng kjenner i låret i kveld.

Men AaFK-kapteinen har aldri opplevd verre på en fotballbane enn da Odd-spiller Kenneth Dokken overfalt ham bakfra 10 minutter før slutt - og sparket ham ned på en måte som trolig ville gitt fengselsstraff om det skjedde på gata.

- Jeg har sett masseslagsmål i sør-amerikansk fotball, og jeg har sett syke taklinger der folk har blitt kvestet. Men når slikt skjer, går man som regel for ballen. Her var det ikke snakk om saken, han (Dokken) forsøkte å skade meg. Sånn sett har jeg ikke vært med på noe verre, sier Arneng til Dagbladet.

Godtar en unnskyldning

Han har kompress rundt låret for å begrense blødningen, men vet ikke om han rekker seriekampen til søndag. Situasjonen der Dokken gikk amok - på stillingen 1-0 til Aalesund - opplevde han slik:

- Det begynner med at jeg står i veien for løpet hans inn i boksen. Han blir irritert, så går det noen sekunder, og plutselig kjenner jeg at jeg får et kne i låret mens ballen er langt borte. Det hører ikke noe sted hjemme. Man kan miste hodet iblant, men ikke gjøre sånn som dette. Jeg har aldri sett noe lignende i alle årene jeg har spilt. Det var veldig merkelig. - Har du sett det igjen på TV?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer