Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det gjorde sykt vondt

Arneng mener sparket fra Dokken er verre enn Zidanes berømte nedskalling.

- FORSØKTE Å SKADE MEG AaFK-kaptein Johan Arneng er ikke i tvil om at Kenneth Dokken ønsket å skade ham da han sparket ham i låret mens ballen var et helt annet sted. - Dette var et grovt overtramp, men man må akseptere en beklagelse hvis de er store nok til å ringe, sier svensken til Dagbladet. Foto: TV 2
- FORSØKTE Å SKADE MEG AaFK-kaptein Johan Arneng er ikke i tvil om at Kenneth Dokken ønsket å skade ham da han sparket ham i låret mens ballen var et helt annet sted. - Dette var et grovt overtramp, men man må akseptere en beklagelse hvis de er store nok til å ringe, sier svensken til Dagbladet. Foto: TV 2 Vis mer

|||(Dagbladet.no): Gleden over å komme til cupfinalen overgår smertene Johan Arneng kjenner i låret i kveld.

Men AaFK-kapteinen har aldri opplevd verre på en fotballbane enn da Odd-spiller Kenneth Dokken overfalt ham bakfra 10 minutter før slutt - og sparket ham ned på en måte som trolig ville gitt fengselsstraff om det skjedde på gata.

- Jeg har sett masseslagsmål i sør-amerikansk fotball, og jeg har sett syke taklinger der folk har blitt kvestet. Men når slikt skjer, går man som regel for ballen. Her var det ikke snakk om saken, han (Dokken) forsøkte å skade meg. Sånn sett har jeg ikke vært med på noe verre, sier Arneng til Dagbladet.

Godtar en unnskyldning

Han har kompress rundt låret for å begrense blødningen, men vet ikke om han rekker seriekampen til søndag. Situasjonen der Dokken gikk amok - på stillingen 1-0 til Aalesund - opplevde han slik:

- Det begynner med at jeg står i veien for løpet hans inn i boksen. Han blir irritert, så går det noen sekunder, og plutselig kjenner jeg at jeg får et kne i låret mens ballen er langt borte. Det hører ikke noe sted hjemme. Man kan miste hodet iblant, men ikke gjøre sånn som dette. Jeg har aldri sett noe lignende i alle årene jeg har spilt. Det var veldig merkelig.

- Har du sett det igjen på TV?

- Ja, det så ikke veldig bra ut der heller. Det gjorde sykt vondt, man er litt sårbar på utsiden av låret, sier Arneng.

Han måtte byttes ut etter nedsparkingen, og på veien til garderoben var han meget irritert på Dokken. Etter kampen hadde de en kjapp ordveksling i pressesonen.

SAMMENLIGNET MED ZIDANE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker sammenlignet umiddelbart Dokkens nedsparking av Arneng med Zidanes berømte nedskalling av Materazzi i VM-finalen 2006. - Materazzi filmet. Det gjorde ikke jeg, sier Arneng. Foto: EPA
SAMMENLIGNET MED ZIDANE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker sammenlignet umiddelbart Dokkens nedsparking av Arneng med Zidanes berømte nedskalling av Materazzi i VM-finalen 2006. - Materazzi filmet. Det gjorde ikke jeg, sier Arneng. Foto: EPA Vis mer

- Han kom bort og sa han skulle ringe meg.

- Hva svarer du om han ber om unnskyldning?

- Jeg vil godta en unnskyldning. Alle kan gjøre feil. Dette var et grovt overtramp, men man må akseptere en beklagelse hvis de er store nok til å ringe, sier Arneng.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo beklager at midtbanespilleren hans mistet hodet.

- De gjorde feil begge to. Men det er synd at Kenneth mister hodet. Han er normalt en svært sympatisk gutt. Dette er ikke likt ham i det hele tatt, forteller Fagermo.

- Ødelegger fotballen

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker dro sammenligningen med Zidane og Materazzi da han så situasjonen med Dokken og Arneng. AaFK-kapteinen humrer litt av den - men er ikke helt enig:

- Forskjellen er vel at den skallingen ikke var så ille, for han skadet ikke Materazzi. Italieneren var en skuespiller, selv om det var stygt av Zidane. Jeg filmet i hvert fall ikke.

AaFK-trener Kjetil Rekdal fikk med seg situasjonen fra sidelinja, i motsetning til samtlige i dommerteamet. Rekdal brølte på at Roy Helge Olsen måtte ta affære, men for døve ører.

- Jeg ropte og skreik det jeg kunne. Nå vet jeg ikke hva som skjedde i forkant, men vi ødelegger fotballen hvis vi skal holde på sånn. Vi hadde en episode i Tromsø med Ramovic og Thioune, vi hadde en på onsdag med Nordvik, og i dag med Dokken. Det har vært mange andre episoder i tillegg. Vi må slutte med å sparke og slå når ballen ikke er til stede, sier Rekdal til Dagbladet.

- Ser du en oppblomstring i usportslige episoder på banen?

- Jeg vil ikke dra det så langt. Men jeg er knallhard mot mine hvis det er filming og slike ting. Og det slår jeg ned på på treningsfeltet også.

- Hva bør forbundet foreta seg i forhold til Dokken?

MØTER MOLDE I FINALEN: Kjetil Rekdal mener cupfinalen blir som Slaget på Stiklestad. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
MØTER MOLDE I FINALEN: Kjetil Rekdal mener cupfinalen blir som Slaget på Stiklestad. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Jeg vil ikke uttale meg for mye om det. Men generelt må de bli raskere til å få ut fingeren i bedømmelsen av hendelser, mener han.

Ikke tid til å juble

Selv om det faktum at Aalesund er i cupfinalen for første gang i klubbens historie kom noe i skyggen av Arneng-episoden, gleder man seg naturligvis vilt over å møte erkerival Molde på Ullevaal i november.

- Det betyr utrolig mye, og det ville det gjorde enten vi var trygge eller ikke i Tippeligaen. Det er en stor greie for byen, klubben, og for alle som lever i Ålesund og som hver dag stiller opp og kjemper for klubben, sier Arneng.

Kjetil Rekdal har heller ikke tid til noen feiring. Men han er lykkelig i kveld.

- Det betyr mye for Ålesund og omegn. Det blir en vanvittig opplevelse for supportere, ledere og spillere.

- Ekstra spesielt å møte Molde?

- For min del spiller det ikke noen rolle. Men for Møre og Romsdal blir det en fylkesfinale. Det blir stort for fylket, det blir som Slaget på Stiklestad. Men vi er nødt til å være kyniske og legge vekk cupfinalesirkuset, for vi kan rykke ned. Og det vil være en katastrofe, som vi ikke har råd til, sier Rekdal til Dagbladet.

HISTORISK FINALE: Aalesund-fansen kan glede seg over den første cupfinalen i klubbens historie. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
HISTORISK FINALE: Aalesund-fansen kan glede seg over den første cupfinalen i klubbens historie. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling