FÅ OVERRASKELSER: Per-Mathias Høgmo tok ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Italia 10. og 13. oktober.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
FÅ OVERRASKELSER: Per-Mathias Høgmo tok ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Italia 10. og 13. oktober. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

- Det gleder meg å se at resultatene har gitt stor entusiasme

Dette er troppen mot Malta og Italia.

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo presenterte i dag troppen som skal være med og ta fatt på Malta og Italia i de siste EM-kvalifiseringskampene 10. og 13. oktober.

Der gjorde ikke landslagssjefen store endringer fra forrige tropp som tok seks poeng på rappen tidligere denne måneden. Jone Samuelsen og en skadet Adama Diomande er utelatt. Tom Høgli er tatt ut, til tross for at omfanget av skaden han pådro seg i helga ikke er klart.

Nå er det best mulig resultat mot Malta og Italia som gjelder.

- Vi hadde en god høst, med tanke på uttelling. Vi tok ni poeng på de tre siste kampene. Etter en trå periode, når vi da får den forløsningen, var det veldig gledelig med stemninga vi møtte på Ullevaal. Måten vi fikk vist fram laget på hjemme mot Kroatia, det gleder meg å se at det har gitt en stor entusiasme. Jeg gleder meg på spillernes vegne, som viser at vi har mye å gå på. Det er en spennende gruppe, sier Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Hard nøtt i Italia Han presiserer at det nå først er Malta som venter, med en hard nøtt i Italia som motstander tre dager senere.
- De har et rutinert lag, det er det ingen tvil om. De har en egen evne til å få resultater, og det gjør dem til en utfordrende motstander. Selv om vårt fokus utelukkende er på Malta og den første kampen nå, har vi også analysert Italia. Men vi gleder oss, framfor alt, til å reise til Italia. Men det er viktig at vi gjør en god kamp. De leder gruppa foran Norge og Kroatia, og da er de et godt lag, sier Høgmo på pressekonferansen.

Høgmo fikk også spørsmål angående Martin Ødegaard (16), som igjen er tatt ut i landslagstroppen. Det til tross for at han ikke har storspilt i Castilla denne sesongen. Men på landslaget har han vært god, og imponerte stort mot England i U21-landskampen tidligere denne måneden.

- Han er tatt ut, som de 22 andre, fordi han er i stand til å bidra. Når det gjelder Martin har han vært god på landslaget og på trening, og har levert. Han var en av de klart beste mot England i U21. Det er bakgrunnen for at han også er med denne gangen, sier Høgmo.

Troppen: Rune Jarstein, Hertha Berlin
Andre Hansen , Rosenborg
Ørjan Håskjold Nyland, Ingolstadt
Haitam Aleesami, IFK Göteborg
Jo Inge Berget, Malmö
Valon Berisha, Red Bull Salzburg
Veton Berisha, Geruter Fürth
Omar Elabdellaoui, Olympiakos
Vegard Forren, Molde
Pål Andre Helland, Rosenborg
Markus Henriksen, AZ Alkmaar
Even Hovland, Nürnberg
Tom Høgli, FC København
Stefan Johansen, Celtic
Joshua King, Bournemouth
Martin Linnes, Molde
Håvard Nordtveit, Borussia Möchengladbach
Ole Selnæs, Rosenborg
Per Ciljan Skjelbred, Hertha Berlin
Stefan Strandberg, Krasnodar
Alexander Søderlund, Rosenborg
Alexander Tettey, Norwich
Martin Ødegaard, Real Madrid