Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det groteske er at vi henger med i toppen

FCK-supporterleder gråter ikke over Ståle-avgang.

SITTER PÅ OPPSIGELSE TIL SOMMEREN 2011: Lederen for FCK-supporterne frykter at Ståle Solbakken ubevisst kommer til å fokusere på sin nye jobb som landslagssjef mens han fortsatt er i FCK.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SITTER PÅ OPPSIGELSE TIL SOMMEREN 2011: Lederen for FCK-supporterne frykter at Ståle Solbakken ubevisst kommer til å fokusere på sin nye jobb som landslagssjef mens han fortsatt er i FCK. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

|||(Dagbladet): Da Ståle Solbakken i helga sa ja til å overta jobben som norsk landslagssjef fra 1. januar 2012, visste han at presset mot ham i FC København bare kommer til å vokse seg større.

Om resultatene begynner å gå imot i Danmark hjelper det nemlig ikke på situasjonen at treneren sitter på oppsigelse.

Lederen for FCK-fansen, Heinz Imring, har ingen god følelse for de neste 18 månedene.

- Jeg har full respekt for at han gjør som han gjør, og jeg tror at Ståle kommer til å gjøre sitt beste. Men hvis du ser på andre trenere som vet at de skal vekk om et år eller to, mister de gjerne en del av engasjementet. Mer eller mindre ubevisst begynner man å fokusere på sin nye jobb. Det er vi redde for kommer til å skje, sier han til Dagbladet.

Vil ha nytt blod

Solbakken selv var i går svært tydelig på at han kommer til å holde behørig avstand til det norske landslaget mens han ennå er i FCK, selv om Drillo var av en annen oppfatning.

Heinz Imring sier reaksjonene blant fansen i Danmark er delte.

- Noen er glade for hans avgang, mens andre gjerne vil beholde ham.

- Hva mener du selv?

- Spørsmålet er om vi trenger litt nytt blod på trenersida, Ståle har vært her i mange år. Det er ingen hemmelighet at den uoffiselle delen av fanmiljøet gjerne vil bli kvitt Ståle. Vi er den offisielle fanklubben, hvor langt flere støtter ham, sier Imring.

- Har ikke spilt god fotball

Solbakkens CV taler uansett for seg, og den inneholder blant annet tre seriegull, cupmesterskap og Champions League-gruppespill. Denne sesongen har heller ikke startet dårlig, og FCK topper tabellen etter 14 kamper, riktignok med én kamp mer spilt enn OB.

Likevel mener supporterleder Imring at prestasjonene har vært langt under pari.

- Vi har ikke spilt god fotball i år, vi har kanskje spilt to gode kamper. Noen har vært helt katastrofalt dårlige. Noen av spillerne har vært skadet, noen har underprestert, men om det er Ståles skyld vet jeg ikke.

- Men dere ligger helt der oppe?

- Det groteske er at vi stadig henger med i toppen. Vi spiller dårligere fotball sammenlignet med hva vi gjorde for to år siden. Jeg mener Ståle står for en kjedelig fotball, han spiller norsk med lange baller, mener han.

Han ble ikke mildere stemt av forriges ukes 0-5-tap mot Sønderjyske i cupen.

- Fullstendig vanvittig og katastrofalt, mot et lag vi skal slå. 

- Kommer tålmodigheten med Ståle til å være mindre blant dere supportere heretter?

- Selvfølgelig, det ville den nok vært uansett. Det er ekstremt høye krav i en klubb som FCK. En meget utbredt oppfattelse blant fansen er at en hvilken som helst trener ville kunne oppnå de resultatene med stallen han har hatt. Går vi noen år tilbake hadde vi den suverent beste stallen i Danmark, men nå er det andre som har kommet seg opp på siden, for eksempel Odense, sier Imring.

Flink taktisk

Før han modererer seg noen hakk, og roser Solbakken for jobben han har gjort i de fire årene har vært sjef.

- Han har gjort det veldig bra, det er det ingen tvil om.

- Hva er det mest positive og negative du kan si om Solbakkens tid i klubben?

- Det mest positive er at han er flink til å gjøre taktiske endringer underveis i en kamp. Kommer vi under 0-1 kan han bytte ut spillere og få laget fram i banen. Det mest negative er at vi slår for mange lange baller, sier han.

For slikt er som kjent en styggedom i Danmark...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media