Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det groveste jeg har opplevd, i både form og innhold

Dommer Tom Henning Øvrebø om hva Peter Ijeh sa før han ble utvist. Ijeh føler seg forskjellsbehandlet.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Viking 4-1.Peter Ijeh fortsetter å levere overskrifter på ballsøndagene, på godt og vondt.

Først sendte nigerianeren Viking i ledelsen etter seks minutter, før han 20 minutter senere mistet hodet fullstendig og ble utvist for munnbruk.

Ijeh mente han skulle hatt frispark i situasjonen før Lillestrøms utlikning, og hadde nok rett i det. Men reaksjonen var rett og slett oppsiktsvekkende.

Gjentatte protester overfor dommer Tom Henning Øvrebø ble belønnet med gult kort, uten at det hadde noen effekt på spissen. Ijeh nektet å lukke munnen, og plutselig dro Øvrebø opp det røde - uten å vise et gult nummer to.

- Det er første gang jeg har opplevd noe så grovt, både i form og innhold, sa Øvrebø etter kampen.

Han beklaget at han ikke så forseelsen før målet, men mener det Ijeh sa var totalt uakseptabelt.

- Jeg står fullt inne for det røde kortet. Grensen går der Ijeh gikk for langt i dag, visse ting aksepteres ikke, sa Øvrebø, som ikke ville si hva Viking-spissen sa.

- Jeg skriver det i rapporten, så får det være opp til forbundet å bestemme om de vil gå ut med det, sa dommeren.

GOD: Lillestrøms Magnus Myklebust setter ballen bak Iven Austbø og utligner til 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen stadion søndag kveld. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
GOD: Lillestrøms Magnus Myklebust setter ballen bak Iven Austbø og utligner til 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen stadion søndag kveld. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Mener dommerne forskjellsbehandler

Peter Ijeh mener han bare gjentok setningen «Så du ikke hva som skjedde» flere ganger for Øvrebø, og nekter for at han var grov. Han mener i stedet at dommerne i Tippeligaen forskjellsbehandler spillere.

- Grunnen til at vi har dommere er for at det skal være fair play. Noen spisser får beskyttelse, mens andre ikke får det. Du ser det i dag, de får frispark for ting vi ikke får frispark for, sa Ijeh etter kampen, før han forsvant ut.

- Jeg har gitt dere det dere vil ha, avsluttet han på vei ut av døra.

Med ti mann ble oppgaven for tøff for Viking, etter det som hadde vært en lovende åpning.

Lillestrøm omsatte overtallet i press umiddelbart, og til slutt kom også målene. En strålende Magnus Myklebust scoret to, og la opp til ett, før Occean gjorde ydmykelsen komplett like før slutt.

Dermed troner LSK alene på toppen av norsk fotball, etter den syvende hjemmeseieren over Viking på rad.

Fin åpning

image: - Det groveste jeg har opplevd, i både form og innhold

Publikum fikk se oppløftende spill de første minuttene på Åråsen, høyt tempo og flere nestenmuligheter preget åpningen.

LSK var farlige, og Pål Steffen Andresen kunne fort gitt 1-0 med sitt volleyforsøk etter tre minutter. Austbø reddet imidlertid, og i stedet var det Viking som tok ledelsen.

Jone Samuelsen arrangerte et Viking-angrep alene, og fant Søren Berg på høyresiden.

Dansken fyrte av en markkryper, Müller ga en noe enkel retur på det glatte underlaget, og der sto Peter Ijeh.

Han satte inn sitt fjerde og kanskje enkleste for sesongen, etter å ha blitt spilt fri i knapp onside-posisjon.

Hodeløs Ijeh

Lillestrøm overtok mye av initiativet etter scoringen, og etter en knapp halvtime kom utlikningen.

Kasey Wehrman kippet mot Magnus Myklebust, som mottok ballen inne i sekstenmeteren, og helt alene lobbet vingen over Iven Austbø. Igjen nær offside, men igjen tellende scoring.

1-1, og plutselig kokte det over for Peter Ijeh.

Nigerianeren mente han skulle hatt frispark i situasjonen før scoringen, og protesterte høylydt til Tom Henning Øvrebø.

Øvrebø advarte med det gule kortet, men Ijeh ga seg ikke før han ble sendt i garderoben. Merkelig oppførsel av målscoreren, som etter å ha åpnet godt for Viking, nå gjorde bortelagets oppgave mye tøffere.

Og Lillestrøm utnyttet overtallet med en gang. Arild Sundgot holdt på å sende hjemmelaget i ledelsen kort etter, men skuddet fra 10 meter traff stolpen. Myklebust kunne også blitt tomålsscorer etter 36 minutter, men han skjøt utenfor fra kort hold.

Viking raknet

Lillestrøm fortsatte presset etter pause, og særlig Shane Stefanutto skapte problemer for Vikings høyreside. Gode innlegg gjorde det farlig foran Austbø, men ingen scoringer med det første.

Først etter 72 minutter kom målet som måtte komme. Et Tom Nordlie-angrep av beste merke ble avsluttet med en Myklebust-stikker til Bjørn Helge Riise, og Riise smalt inn ledermålet med en markkryper i bortre hjørne. Vakkert gjort.

Etter dette raknet det litt for Viking. Like etter scoringen stusset Arild Sundgot videre til Magnus Myklebust, som kippet inn sitt mål nummer to, og LSKs nummer tre.

Myklebust var god for hjemmelaget i kveld, og ble kåret til dagens Kanarifugl av hjemmefansen. 

Like før slutt ordnet Oliver Occean en fullendt ydmykelse av Viking. Spissen dro seg løs, og plasserte ballen i krysset fra 10 meter.

- Strålende siste halvtime

- Siste halvtimen var vi strålende, sa Tom Nordlie etter kampslutt.

- Jeg følte vi var på vei inn i kampen på 1-1, og da vi begynte å gjøre de riktige tingene, visste jeg at målet skulle komme, sa Nordlie.

Og som om ikke det var ille nok for Viking med stortap, presterte Jone Samuelsen å bli utvist på overtid. Samuelsen slo bort ballen etter å ha fått frispark mot seg, og ble belønnet med det røde kortet.

4-1, og Lillestrøm tok med seg tre poeng, fra en kamp som egentlig ble avgjort allerede da Ijeh mistet hodet etter halvspilt førsteomgang.

- Vi ødela for oss selv
Uwe Rösler nektet å kritisere dommeren etter kampen, men var i stedet mildt sagt oppgitt over mangelen på disiplin i avgjørende situasjoner.

- Vi har ingen unnskyldninger. Det røde kortet er unødvendig, og veldig avgjørende. Når du får det gule kortet først, da må du kontrollere deg uansett, sa Rösler.

Nå må Lillestrøm klare seg uten både Peter Ijeh og Jone Samuelsen, og det lover ikke godt for et lag som nesten ikke scorer mål.

- Noe må gjøres slik at dette ikke skjer igjen, sa Rösler, som nå skal gå gjennom situasjonene i fred og ro.

Egil Østenstad var like oppgitt, men mener også han at dommerne ikke viser nok hensyn i de opphetede situasjonene ute på banen.

- Det er mange festtaler fra dommerne før sesongen, men det skjer ikke i praksis, sa Østenstad, som likevel ikke vil protestere på Ijehs utvisning.

I BEGIVENHETENES SENTRUM: Vikings Peter Ijeh (t.h.), her i duell med Lillestrøms Kasey Wehrmann, scoret mål og ble utvist på Åråsen.
IKKE OPPLEVD MAKEN: Dommer Tom Hennings Øvrebø sier han aldri har hørt så grov språkbruk på banen som den Peter Ijeh presterte søndag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media