Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det grusomme maset om dårlig fotball gjør meg jævlig trist

Men Hamrén lar ikke kritikerne ødelegge gullfesten.

SÅRET AV KRITIKKEN: Erik Hamrén medgir at kritikken av Rosenborgs spillestil går innpå ham, men i dag jubler svensken for seriegull. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SÅRET AV KRITIKKEN: Erik Hamrén medgir at kritikken av Rosenborgs spillestil går innpå ham, men i dag jubler svensken for seriegull. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

||| MOLDE (Dagbladet.no): Molde - Rosenborg 0-2.

Så var det endelig offisielt: Rosenborg er seriemester 2009.

Etter en høyst ujevn forestilling mot Molde på Aker Stadion i kveld, kunne endelig de suverene seriemesterne slippe jubelen løs.

Og med sigaren i munnen, en gave fra kompis og kollega Kjell Jonevret, kunne en strålende fornøyd Erik Hamrèn møte pressen.

- Vi har både de som scorer mål og de som redder dem — derfor vinner vi kampen i dag og derfor er vi seriemester i år! Vi viste mer mot i andre omgang enn i første og da ble vi bedre. Da ble vi Rosenborg! sier svensken med sigarrøyken osende rundt ham.

Bredde
I dag viste spillerne hans hvilken bredde stallen innehar. Med Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara og Kris Stadsgaard ute med skade var det Roar Strand, Juuska Savolainen og Vadim Demidov som måtte inn og ta ansvar.

At dette endte med seier gledet Hamrèn spesielt.

- I vår følte jeg at vi vant kamper på bredden i stallen. I høst føler jeg ikke at dette har vært tilfellet. Før i kveld. I dag viser vi at vi har klart å skape en ramme der de eldre tar veldig mye ansvar som igjen gjør at de unge og urutinerte får prøve seg.

- Spesielt å vinne i Norge

For den ettertraktede svenske treneren er det ikke så spesielt å vinne seriegullet i Molde som det har blitt sagt på forhånd. For han er det mye andre ting som gjør gullet spesielt.

- For meg er det mer spesielt å vinne mitt første gull i Norge. Det er noe annet å vinne her med Rosenborg enn det var å vinne med Aalborg. Her ligger alt til rette for suksess og vi har alt vi kan ønske oss av ressurser, men vi får også veldig mye dårligere tid enn for eksempel i Aalborg. Presset som kommer med denne jobben og denne klubben gjør det ekstra godt å vinne gull.

Med presset om gull kommer også presset om å underholde. Det legger ikke svensken skjul på at han er veldig lei av.

- Det har vært grusomt mye mas om at vi spiller dårlig fotball, og det blir jeg jævlig trist av. Jeg mener vi spiller god og effektiv fotball, men alt vi hører er negativt. Men alt det maset skal ikke få ødelegge denne kvelden! Nå skal det feires!

Med det poserer Hamrèn for noen siste bilder og blåser kjepphøyt i røyken før han går ut i natten med champagnen i hånda.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling