Halvard Hanevold i OL i 1998:

- Det gullet er det aller største

I 15 år var Frode Andresen og Halvard Hanevold romkamerater på landslaget. Dette er skiskytterparets beste minner med ham.

SALT LAKE CITY: Frode Andresen, Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Egil Gjelland med gullmedaljene sine etter medaljeseremonien i Salt Lake City i 2002. Det var første gang Norge vant OL-gull i skiskytterstafetten. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
SALT LAKE CITY: Frode Andresen, Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Egil Gjelland med gullmedaljene sine etter medaljeseremonien i Salt Lake City i 2002. Det var første gang Norge vant OL-gull i skiskytterstafetten. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag kom beskjeden om at Halvard Hanevold (49) er død. Skiskytteren etterlater seg en æra og vil minnes som den utøveren med nest flest medaljer i sporten, bare slått av Ole Einar Bjørndalen.

Skiskytterne Frode Andresen og kona Gunn Margit Andreassen tilbrakte mye tid sammen med Hanevold.

- Vi bodde på rom sammen i 15 år på landslaget. Det er nærmere 200 dager i året, så vi var veldig tette, sier Andresen til Dagbladet.

- Det er fryktelig trist og veldig tragisk. Han var en hedersmann for skiskyting. Veldig grundig og pliktoppfyllende. Det fleste mener at Bjørndalen trakk det lengste strået, men jeg mener Hanevold gjorde det mer. Om mulig var han enda mer ekstrem. Det er ingen som har arbeidet så hardt som ham, sier Andreassen til Dagbladet.

Som idrettsutøver kommer man langt med talent. Andreassen mener at Hanevold var spesiell. Ikke som de andre typiske idrettsutøverne.

- Han motbeviste alle. Mange kommer langt på talent, men det gjaldt ikke for ham. Han hadde noe ekstra. Han hadde viljen til å stå på og arbeidet skikkelig hardt. Jeg virkelig unte ham alt han fikk til, sier hun og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer