«Det hadde kanskje vært bedre å klinke til med United og Chelsea med en gang»

LONDON (Dagbladet): I går formiddag kom terminlista med Watford som Drillos debutkamp i Premier League. Noen timer seinere kom manageren til ball-øya. Og på vei til en kinesisk styremiddag uten slips sier han følgende til Dagbladet: - Det hadde kanskje vært bedre å klinke til med Manchester United og Chelsea med en gang.

Andre managere ville jublet over den myke utgangen Wimbledon får i neste utgave av Premier League. Watford (B) og Middlesbrough og Coventry (H) er i utgangspunktet tre matcher for godt fotfeste på tabellen. Men Drillo er valgt fordi han er Drillo - ikke andre. Og derfor sier han til Dagbladet:

- Lag som har rykket opp, har en tendens til å vinne den første kampen. Særlig når de spiller hjemme. Og akkurat det har jeg statistisk belegg for. Derfor mener jeg at det ikke er bra å møte Watford i den første kampen.

Men:

- Jeg er ikke så fryktelig opptatt av terminlista. Vi skal jo møte alle sammen uansett. Men jeg ser at vi ikke møter noen av de antatt beste lagene i de tre første kampene.

- Om det er en fordel eller ikke, har jeg ingen anelse om.

Klubben krever

16-15-8-14 er Wimbledons ligaplasseringer når du leser rekka fra forrige sesong og fire år bakover. Stryker du Wimbledons jubelår 96/97, er innsatsen et godt stykke nede på stammen. Og nettopp derfor er Mr. Olsen her - for å få fart på Sam Hammams drømmer og ambisjoner.

Sannsynligvis er det hans største utfordring til dags dato.

- Jeg vil være fornøyd med alt fra midten av tabellen og oppover, sier Drillo.
- Det er i hvert fall sånn jeg opplever det. Men hva de tenker her, vet jeg ikke. Jeg finner nok sikkert ut av det.

På kontoret i dag

I dag inntar Mr. Olsen sitt managerkontor på Wimbledons treningsfelt. Det betyr arbeidsdag nummer én - offisielt.

- Jeg har begynt for lengst, sier Drillo.
- Jeg har jo vært nødt til å sette meg inn i dette med kjøp og salg. Men jeg føler meg ikke bekvem med akkurat det før jeg lærer spillerne bedre å kjenne. Jeg er nødt til å se dem før jeg kan si at vi trenger det og det.

Men Wimbledon trenger midtstoppere, og Drillo vil ha Tore Pedersen. Hvis han ikke krever for høy lønn da - slik Fredrik Kjølner er blitt beskyldt for.

- Ja, jeg vil ha Tore, men ikke for enhver pris. Vi har ikke likelønn i Wimbledon, men det finnes grenser. Det er Rune Hauge som er agenten hans, så jeg vet ikke...
- Jeg har omtrent det samme forholdet til agenter som det Nils Arne Eggen har.

Inn i leilighet

I går kveld flyttet Drillo og assistent Lars Tjærnås inn i en leilighet i akkurat nå tennisokkuperte Wimbledon Village. Der skal han bo til huset står klart 1. august. Og bortsett fra et foredrag han er nødt til å holde i Oslo, skal han stort sett være her til langt ut i mai 2000.

- Jeg har flytta, jeg, sier Drillo.

HYGGELIG MØTE: Drillo, Tjernås og styreformann Sam Hamman hadde en god tone da de møttes i går.
SKEPTISK: Drillo liker ikke tanken på å møte en nyopprykket lag i første kamp. Ferskingene har en tendens til å vinne.