UPS! Alexander Kristoffs mekaniker oppdaget en metallbit som sto ut av dekket hans etter seieren i Flandern rundt. - En punktering i finalen hadde vært en katastrofe, sier Stavanger-mannens trener og stefar, Stein Ørn. FOTO: Tim De Waele/Philippe Maertens, Katjusja
UPS! Alexander Kristoffs mekaniker oppdaget en metallbit som sto ut av dekket hans etter seieren i Flandern rundt. - En punktering i finalen hadde vært en katastrofe, sier Stavanger-mannens trener og stefar, Stein Ørn. FOTO: Tim De Waele/Philippe Maertens, KatjusjaVis mer

- Det hadde vært en katastrofe

Sjekk hva som sto i dekket til Kristoff!

(procycling.no): En av mekanikerne til Katjusja kunne lettere sjokkert konstatere at en metallbit sto ut av dekket på Alexander Kristoffs sykkel etter triumfen i Flandern rundt.

- Det ble oppdaget da vi kom tilbake til hotellet. Trolig sto den der underveis i rittet, også. Etter målgang brukte ikke Alexander sykkelen sin noe særlig. Den var kun innom det internasjonale sykkelforbundet for å scanne den for motordrevne deler, opplyser pressesjef Philippe Maertens overfor procycling.no.

Han la ut bildet på Twitter, og kommenterte at «litt flaks skal man ha for å vinne Flandern rundt».

Etter all sannsynlighet var altså metallbiten i dekket da Kristoff ankom målområdet i Oudenaarde sammen med Niki Terpstra. På spill sto en seier i et av sykkelsportens store monumenter foran øynene på en hel sykkelverden.

- Punktering hadde vært katastrofe procycling.no viste bildet til Kristoffs trener og stefar, dagen etter jubeldagen.

- Hva hadde skjedd om han hadde pådratt seg en punktering i løpet av rittets finale?

- Nei, det sier seg jo egentlig selv: Det hadde vært en katastrofe! utbryter Ørn.

- Jeg synes det bildet der et en godt bilde på selve toppidretten. Ser man på resultatlisten er det ingen overraskelser blant rittets fire første. De var alle storfavoritter og ligger der de skal ligge. Men dette bildet viser hvor skjørt det hele er, og hvor fort ting forsvinner utenfor rekkevidden din.

Heller ikke lagkamerat Sven Erik Bystrøm hadde fått med seg det skremmende funnet da procycling.no tok kontakt med ham.

- Jeg visste ikke noe om dette, men litt flaks må man ha i disse rittene også. Jeg tror uansett Alexander var den sterkeste rytteren i går, sier Bystrøm til procycling.no.

Har ekstra beskyttelse Det er kevlar på innsiden av sykkeldekket, nettopp for å beskytte det for rifter og spisse gjenstander i veibanen.

Derfor skal også slike metallbiter ha en viss lengde for å kunne penetrere dekket.

De som fulgte med søndagens sykkelfest på TV, så imidlertid at det ikke manglet på uhell underveis. Luca Paolini var blant dem som veltet underveis, og samme skjebne led Bradley Wiggins.

Sky-kapteinen endte sågar opp med å bytte sykkel ved flere anledninger.

Frykter Sky i Roubaix Søndag kveld festet Kristoff med lagkameratene på Park Hotell i Kortrijk.

Det er kun en liten uke igjen til neste duell mot Terpstra og Eitxx-laget. Da under Paris-Roubaix.

Ørn forventer at de samme forhåndsfavorittene fra Flandern rundt, vil gjøre opp om det gjeve brosteinstrofeet i den franske klassikeren.

- Sep Vanmarcke, Niki Terpstra, Peter Sagan, Bradley Wiggins, John Degenkolb og Geraint Thomas. De er stort sett de samme navnene, men jeg tror Team Sky kommer enda mer til sin rett i Paris-Roubaix. Bradley Wiggins har uttalt at han ønsker å vinne der, og han ble nummer ni i fjor, advarer Ørn.

PS! Det neste rittet for Kristoff er onsdagens GP Scheldeprijs i den belgiske byen Schoten.

Denne artikkelen ble levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!