«Det hadde vært forferdelig moro å komme opp i 50 landskamper.»

MÜNCHEN (Dagbladet): - Jeg kan ikke gå rundt med slike ambisjoner, men det hadde vært forferdelig moro å komme opp i 50 landskamper. Jeg mangler bare to på å nå målet. Men først og fremst blir det gøy å spille fotball igjen.

Frode Grodås (37) har ikke helt gitt opp tanken på å trekke i den norske landslagstrøya igjen når han i slutten av mai er på plass hos sin nye og åttende arbeidsgiver, L/F Hønefoss. Dersom Nils Johan Semb tar kontakt, vil keeperreserven på tyske Schalke 04 neppe si nei.

- Jeg må jo være realist når det gjelder mulighetene for et comeback på landslaget. Jeg går ikke rundt og tenker på det, bare at det kunne ha vært moro. Mitt handikap er jo at jeg nesten ikke har spilt kamper de nesten fire sesongene jeg har slitt reservebenken i FC Schalke 04, sier Grodås til Dagbladet.

Og legger til:

- Men alderen min er ikke noe problem. Nå kan jeg virkelig bruke de erfaringer og rutiner som jeg har skaffet meg, noe som er viktig for en keeper. Jeg regner med å holde på minst et par sesonger til dersom jeg er skadefri. Og der har jeg vært heldig. De siste ti åra har jeg vært praktisk talt skadefri.

Serieinnspurt

23. mai reiser familien Grodås tilbake til Norge etter et langt fotballiv i utlendighet. Men før det skal Frode, som betegnes som kanskje den beste reservekeeperen i tysk Bundesliga, ha med seg den tyske serieinnspurten og cupfinalen for sin klubb på Olympiastadion i Berlin.

Frode Grodås

Født: 24. oktober 1964, gift med Maria, en sønn, Victor, 10 år.

Yrke: Målvakt

Klubb:Schalke 04. Skal spille for L/F Hønefoss fra og med mai i år.

Tidligere klubber: Hornindal, Sogndal, Lillestrøm, Chelsea, Tottenham, Racing Santander (lån).

Landskamper: 48.

Siste landskamp: 1999 (3-3 mot Estland).

Målet er en gjentakelse av fjorårets tyske cupmesterskap. Schalke har heller ikke gitt opp håpet om å vinne ligaen, der laget har Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund og Bayern München foran seg på tabellen etter søndagens 2- 1-seier borte mot TSV München 1860.

Årets ligainnspurt blir ikke mindre spennende enn i fjor, da Schalke fra Gelsenkirchen i Ruhr-området ble lurt for ligagullet av Bayern München i sesongens aller siste sekunder. Med sitt store og trofaste publikum, der fansen ser på fotball som bortimot religion, er FC Schalke et av de mest fargerike lagene i Tyskland.

Får titlene

- Selv om jeg ikke har vært på banen et eneste minutt denne sesongen, får jeg titlene som klubben vinner. I tysk fotball stilles det ingen krav om en minstetid på banen, bare at spilleren er med i troppen, ler hornindølen.

Han fortsetter:

- Jeg har hatt gode år i Schalke. Det er en enestående klubb. Men det blir jo litt kjedelig i lengden bare å sitte på reservebenken. Så lenge Schalke har en førstekeeper som Oliver Reck, har jeg ingen muligheter til å få spille. Et lag skifter ikke ut en keeper som står så sikkert som Reck gjør.

Derfor gleder jeg meg voldsomt til å komme til Norge og få spille kamper igjen for L/F Hønefoss.

FARVEL MED TYSKLAND: Frode Grodås har ikke vært på banen et eneste minutt for Schalke 04 denne sesongen. Her på sidelinja under søndagens kamp mellom Schalke 04 og TSV München 1860 på Olympiastadion. I slutten av mai tar han med seg familien tilbake til Norge for å spille for L/F Hønefoss. - Jeg regner med å holde på minst et par sesonger til dersom jeg er skadefri, sier keeperveteranen.