- Det haglet med slag og spark

Flere skadd etter masseslagsmål på fotballcup i Sverige. Nordmenn ble sjokkerte vitner.

FOTBALL: Det ble masseslagsmål under en kamp mellom et fransk og et amerikansk lag i sluttspillet av Gothia Cup i Göteborg i Sverige. Video: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere ble vitne til dramatiske scener da det brøt ut masseslagsmål i etterkant av en fotballkamp i Gothia Cup i Gøteborg fredag kveld. Hendelsen oppsto etter en kamp som ble avgjort på straffekonkurranse.

Flere personer ble ifølge politiet skadd i slåsskampen hvor både voksne og spillere ble involverte.

Blant vitnene var Jan Ove Årsæther, som er på plass på cupen med Arna-Bjørnar. Den tidligere TV 2-journalisten forteller om sjokkerende scener.

- Omringet, sparket og slått

- Det var overraskende aggressivitet og pågikk sikkert en halvtimes tid før politiet kom og fikk kontroll. De to gutter 17-lagene spilte før vår kamp. Det ene laget vant etter straffesparkkonkurranse, men det neste som skjer er at en av de amerikanske spillerne på laget som vant blir omringet av omkring ti franskmenn fra det tapende laget. Det haglet med slag og spark, sier Årsæther.

Han forteller at slåsskampen spredte seg videre fra banen, bort til tribunen og på løpebanen. Selv sørget han for å dokumentere mest mulig av situasjonen mens andre kontaktet politiet.

- Det var en voldsom aggresjon blant de franske spillerne. Vi forsøkte å si ifra og svenske cup-ledere gikk inn og forsøkte å stoppe situasjonen fysisk. Det endte med at også de ble utsatt for slag og spark. Spillerne lå strødd over hele området, sier Årsæther.

Angrepet for andre gang

Etter hvert roet situasjonen seg, og de franske spillerne skal ha gått mot garderoben. Men kort tid etter kom de ifølge Årsæther løpende tilbake i retning av amerikanerne som hadde begynt å forlate området.

- Da haglet det igjen med slag og spark, men da spilte det ingen rolle om det var spillere eller voksne. Selv var jeg igjen på stadion og fulgte blant annet opp en mann som hadde et blodig åpent sår i hodet, sier han til Dagbladet.

SKREMMENDE: Sjokkerte vitner fikk se spillere som ble slått og sparket etter kampen. Foto: Jan Ove Årsæther
SKREMMENDE: Sjokkerte vitner fikk se spillere som ble slått og sparket etter kampen. Foto: Jan Ove Årsæther Vis mer

Låst inne i garderoben

Kort tid etter skal også de franske spillerne ha vendt tilbake til stadion. Da var også politiet på plass, og spillerne ble geleidet inn i en garderobe.

Ifølge Årsæther ble de der holdt innesperret i flere timer til politiet hadde fått kontroll på situasjonen og de involverte. Det er fredag kveld fortsatt uvisst hvor mange som ble skadd i hendelsen.

- Det var en direkte opprørende opplevelse. Det var mange voksne til stede som ropte og forsøkte å gripe inn, men det hadde tydeligvis svartnet fullstendig for de franske spillerne. De amerikanske spillerne var tydelig preget, og jeg regner med det kommer sterke reaksjoner fra arrangøren i etterkant, sier Årsæther.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer