- Det han gjør rett, er at han ikke gjør feil

Hilde om duellant Morgenstern.

OBERSTDORF (Dagbladet.no): På grunn av en smule for stor hoppdress, ble Tom Hilde i går disket og plassert som sistemann i kvalifiseringen.

Dermed møter han i dag gårsdagens vinner, verdensener Thomas Morgenstern, til utslagningsduell, noe både Hilde og landslagssjef Mika Kojonkoski innser at blir tøft.

- Han er god, konstaterer Hilde.
- Han blir en tøff utfordring, fastslår Kojonkoski.

Uten at noen av dem overdriver.

- Gjør egentlig ikke feil

Han ble nemlig historisk da han vant sesongens fem første verdenscuprenn - og under kvaliken i går var han igjen best og viste at han har bevart formen gjennom jula.


- Hva er det Morgenstern gjør så riktig nå, Hilde?

- Det han gjør riktig, er egentlig at han ikke gjør feil. Han har maktet å forenkle arbeidsoppgavene, i stedet for å komplisere ting. Og det er sånn det skal gjøres. Vi andre kan bare lære av det, svarer 20-åringen.

MØTER HILDE: Thomas Morgenstern i tilløpet i Obersdorf. Østerrikeren er storfavoritt til å vinne Hoppuka, og møter i dag Tom Hilde til utslagningsduell. Foto: AFP
MØTER HILDE: Thomas Morgenstern i tilløpet i Obersdorf. Østerrikeren er storfavoritt til å vinne Hoppuka, og møter i dag Tom Hilde til utslagningsduell. Foto: AFP Vis mer

Dette betyr likevel ikke at Hilde akter å opptre som læregutt i dag. I går slo han nemlig fast at han kan utkonkurrere Morgenstern, hvis han sjøl har dagen.

- Lovende start

- Hvis jeg får til alt jeg prøver på, kommer jeg langt ned i bakken. Under treningen og kvaliken hoppet jeg bare bedre og bedre, og jeg har den tryggheten som skal til, forsikrer Norges kanskje største hoppuke-håp.

Kojonkoski var i går godt fornøyd med guttas innsats – og alle karret seg da også videre til dagens konkurranse.

- Starten var lovende, sjøl om flere av gutta får noen tøffe dueller i konkurransen (i tillegg til Hildes møte med Morgenstern, må Bjørn Einar Romøren opp mot Gregor Schlierenzauer, journ.anm.). Men i verste fall kan de jo gå videre som lucky losers, lyder finnens trøstende ord.

I tillegg til de 25 duellvinnerne, går nemlig de fem beste taperne også videre til finaleomgangen.

- Det han gjør rett, er at han ikke gjør feil
<B>HISTORISK MORGENSTERN:</B> Thomas Morgenstern vant sesongens fem første verdenscuprenn. Her er han på pallen sammen med Tom Hilde.