- Det han kommer med tilfører ikke debatten en dritt. Det er bare stusslig

Sportslig leder raser etter Morten P-kommentar.

RASER: Richard Jansen (innfelt) er kritisk til Dagbladet-kommentator Morten P for hans negative omtale av kvinnefotball. Han mener også NFF har feil holdninger, og savner støtte utad. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RASER: Richard Jansen (innfelt) er kritisk til Dagbladet-kommentator Morten P for hans negative omtale av kvinnefotball. Han mener også NFF har feil holdninger, og savner støtte utad. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Les kommentaren til Morten P her

(Dagbladet): Dagbladets Morten Pedersen har i dag en kommentar på trykk hvor han mener det er vanskelig å forstå fotballjentenes rop om mer oppmerksomhet, fordi man får den oppmerksomheten man fortjener.

Kommentaren satte sinne i kok hos Richard Jansen, nestleder i serieforeningen for kvinnefotball, og sportslig leder for Stabæks kvinnelag. Han skrev følgende på Twitter i dag:

- Morten P. Trist som faen.

Feil tall I sin kommentar kritiserer Morten P interessen for kvinnefotball, og viser til at ingen norske TV-kanaler vil sende kvinnefotball.

UT OVER NRK er det ingen norsk TV-kanal som ønsker å sende damefotball. TV2 og andre kommersielle kanaler er faktisk villige til å betale mer for fotballrettighetene om de bare kunne slippe den "tvangspakka" damefotballen er, dette fordi seertallene (oppmerksomheten) er så lave at man taper penger på å sende en toppseriekamp, skriver Morten P.

Det setter Jansens sinne i kok.

- Vi har ikke prøvd noe annet. Morten P bare synser og antar, han kan ikke vite dette. Jeg vil heller at vi kan prøve en annen måte å selge det på. Se til Sverige, der gikk Damallsvenskan for 25 millioner kroner i året, sier Jansen til Dagbladet.
  Dinosaur Jansen er lei av å se, det han beskriver som dinosaurer, få uttale seg fritt i media uten å bli irettesatt.

 - Må han motarbeide kvinnefotballen hele tiden? Har han ikke noe annet å skrive om, spør Jansen.

Han har selv jobbet i en årrekke for at kvinnene skal få bedre kår på fotballbanen, og har sett seg kraftig lei av kritkken til for eksempel Dagbladets kommentator.  

- Det er greit at han ikke liker kvinnefotball. Men han ikke bare la være å skrive om kvinnefotball da? Det han kommer med tilfører ikke debatten en dritt. Det er bare stusslig, sier Jansen.

Feil holdninger Nestlederen er også kritisk til Norges Fotballforbund. Jansen mener NFF har feil holdninger, og savner støtte utad.

- NFF omsetter for 800 millioner kroner. Hvis 40 av dem går til kvinnefotballen, så er det lite, ikke mye. Når en av fire som spiller fotball i Norge er kvinner, burde kvinnene fått mye mer. Kanskje 200 millioner kroner. Det er bredden, barn og unge, - jenter og gutter som står for inntektene i klubbene, da skulle det bare mangle av kvinnene på toppnivå fikk mer, sier Jansen.

Jansen mener at kvinnefotballen kunne fått mer penger, og er ikke fornøyd med innsatsen NFF legger ned.

- Problemet er holdninger internt i NFF og i media. Se på Yngve Hallén og Kjetil Siem. De burde lage en strategi for å hindre hets av kvinnene. Jeg utfordrer Hallén til å komme på banen og si at Morten P tar feil. De har aldri kommet med noen støtte utad, selv når kvinnefotballen blir utsatt for usaklig kritikk, sier Jansen.

- Da blir det til at vi jobber i motbakke. De burde gå inn for å gi kvinnefotballen den oppmerksomheten den fortjener, sier Jansen.

Nå håper han at flere kan ta tak i kvinnefotballen i Norge.

- Nøkkelen ligger hos klubbene og NFF. Dessverre det er for lite penger i fotballen. Kvinnelandslaget har imponert i alle år, og i toppserien mangler det bare noen utenlandske stjerner for å øke interessen, sier han.

Fokuserer på det positive Dagbladet presenterer Jansens uttalelser for president i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén. Han har ingen planer om å bruke tid på Morten P, eller andre som retter kritikk mot kvinnelandslaget.

- Jeg er veldig opptatt internt i miljøet å fokusere på det positive. Vi ønsker ikke å henge oss opp i de som kommer med negativ kritikk, sier Yngve Hallén til Dagbladet.

Han mener media og kritikere heller må fokusere på det positive som skjer rundt kvinnelandslaget. Han peker på at det er de yngre guttelandslagene, i tillegg til fotballjentene, som har den rette «driven» for øyeblikket.

- Det har vært en hardt konkurranse i en stor tropp, men jentene har ikke mistet motet. De bidrar veldig godt, og det har også media merket. Den «driven» som jentene har hatt under mesterskapet etter en trå start, de har vist at det er mulig å komme tilbake. De har vist spillerglede og en ekstra motivasjon. Se også på de svenske jentene som Sverige har trykket til sitt bryst. Det er positivt for kvinnefotballen, sier Hallén.

Jansen ble ikke overrasket over Halléns svar.

- Det var som forventet. Det der er en strategi som han har valgt. Den er jeg uenig i, sier Jansen.