Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær

Det han ser, er det han har

Ole Gunnar Solskjær lever godt med kritikk og stemmene som mener jobben hans henger i en tynn tråd. Det er verre med det han ser.

BLIKKET SIER ALT: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er i alvorlig trøbbel, og manageren ser det. De røde fra Old Trafford er til de milde grader akterutseilt av Liverpool og Manchester City. Foto: AFP/ScanpixNTB
BLIKKET SIER ALT: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er i alvorlig trøbbel, og manageren ser det. De røde fra Old Trafford er til de milde grader akterutseilt av Liverpool og Manchester City. Foto: AFP/ScanpixNTB Vis mer

NÅR MANCHESTER UNITEDS siste halvtime av første omgang mot Manchester City skal forklares, sier Ole Gunnar Solskjær at spillerne hans mistet hodet. Han har sikkert rett i det.

Hodeløse kyllinger er lett gjenkjennelige.

SJELDEN HAR SOLSKJÆRS menn sett ynkeligere ut enn mellom klokka 20.15 og 20.45 denne tirsdagskvelden. For manageren som vil så veldig mye mer enn han får til, må det ha vært skremmende. Men rundjulinga Manchester United fikk handler også om hvem som mistet hodet.

Og hvorfor de gjorde det.

SVARET PÅ DET første spørsmålet – hvem som mistet hodet – finner du i lagoppstillinga. Svaret på det andre kommer som en naturlig konsekvens av det første. Og det handler ikke så mye om taktikk og tilnærming, tirsdag kveld handlet det mest om hvem som har kvalitet, slagkraft, tyngde og bredde i stallen – altså de beste spillerne.

Da Ole Gunnar Solskjær gjorde sitt første bytte ble Jesse Lingard, enda svakere enn normalt, byttet ut for en som ikke er god nok når Ole Gunnar Solskjær kan velge fritt, Nemanja Matic.

Da Pep Guardiola gjorde sitt ble en lysende Kevin De Bruyne erstattet av Gabriel Jesus

DET ER LENGE siden Phil Jones, Jesse Lingard og Andreas Pereira ikke var gode nok til å gjøre Manchester United bedre. Den tida er forbi. Nå lurer jeg alvorlig på Victor Lindelöf også. For når svensken henter fram feilene som synes å ha blitt en gjenganger i repertoaret, manglende duellkraft og oversikt i det bakerste leddet, står Manchester United inntil videre igjen med en midtstopper verd å stole på.

Harry Maguire heter han.

Han er skadet.

DET ER IKKE Brandon Williams (19) sin skyld at Manchester United ble filleristet av City så lenge bortelaget hadde beinet på pedalen på Old Trafford. Han blir mest sannsynlig en strålende venstreback akkurat som Aaron Wan-Bissaka (22) har ei lysende framtid på den andre sida av forsvaret. Det er ikke Mason Greenwoods skyld heller, selv om 18-åringen var en tilnærmet usynlig spiss mot City. Og Daniel James (22), som har stoppet litt opp etter en god start på sin første United-sesong, fortjener også mange flere sjanser.

Det er når alle må spille samtidig, når Fred ikke får hjelp på midten og Marcus Rashford har en kveld med negativt kroppsspråk, det blir i overkant avslørende.

LIVERPOOL HAR PÅ mange måter hevet lista på standarden satt av Pep Guardiola og Manchester City, og på den måten distansert Manchester United enda mer. Jürgen Klopp sitter med den nye vinen. Det vet selvfølgelig Ole Gunnar Solskjær. Det så selvfølgelig Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford tirsdag kveld. Og den første påminnelsen om hva som kreves inn i 2020 fikk han på Emirates første nyttårsdag.

Så lenge Arsenal hadde krefter til å spille sin fotball med Guardiola-intensitet, var Manchester United i perioder som bambier på isen i den kampen også.

SCOTT MCTOMINAY (23) med krykker på tribunen gjør ikke Ole Gunnar Solskjærs nåtid bedre. At en ulykke sjelden kommer alene vet vi av erfaring. På Old Trafford står de i kø. Det er liksom ingen ende på elendigheten når klubbens største stjerne, skadde Paul Pogba, mener det er greit med en Instagrampost i liksom-rus på morfin.

Det forsterker bare Solskjærs problemer.

Det forsterker kravene til drastisk handling.

Der spillere må ut og spillere må komme inn før 31. januar.

Der Manchester United er nå kan de ikke være.