- Det handler bare om å vinne

Hold deg fast, her er en danske som ikke bryr som om stilkarakterene i fotball.

(Dagbladet): Den danske fotballarrogansen er velkjent for oss fjellaper. Flosklene det danske folket serveres gjennom sine medier er Norge som fysisk sterke, langtsparkende og kjedelige.

Danskene selv, derimot, mener de spiller vakker fotball og ser på seg selv som Nordens Brasil.

Derfor er det også oppsiktsvekkende når en av de fremste kulturbærerne på det danske landslaget nå innrømmer at stilkarakterene mot Norge ikke betyr noen ting når borderfolket skal gjøre opp om EM-plassen med Norge i morgen.

- Det det dreier seg om er å vinne, og hvordan... Til syvende og sist er det kanskje likegyldig. Selv om vi gjerne vil spille god fotball er det seieren som teller, sier Dennis Rommedahl i videointervjuet øverst i denne saken.

For danskene har ikke råd til å gi bort poeng mot Norge om de skal komme til EM. I så fall vil de være avhengige av å vinne mot Portugal i den siste gruppekampen. I danske ører høres nok Norge litt enklere ut.

- Jeg har sagt det før, vi skal ha tre poeng i alle de gjenværende kampene våre, og derfor tror jeg også vi vinner denne kampen, sier Danmarks landslagssjef Morten Olsen.