HADDE MED KONA PÅ GULLFEST: Ole Gunnar Solskjær flyttet hjem til Norge av hensyn til kone og barn etter 14 år i Manchester. Men spekulasjonene om en rask retur til England blir ikke mindre av at han i går ledet Molde til seriegull i sin første sesong som sjef. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
HADDE MED KONA PÅ GULLFEST: Ole Gunnar Solskjær flyttet hjem til Norge av hensyn til kone og barn etter 14 år i Manchester. Men spekulasjonene om en rask retur til England blir ikke mindre av at han i går ledet Molde til seriegull i sin første sesong som sjef. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbldetVis mer

- Det handler ikke bare om én mann

Har Solskjærs kone lært av ektemannen?

MOLDE (Dagbladet): Da Ole Gunnar Solskjær la opp som fotballspiller i 2007, hadde han egentlig lovet kona Silje Lyngvær at de skulle flytte tilbake til Norge.

Men så kom sir Alex Ferguson med tilbudet om å bli reservelagstrener - og dermed ble returen til Norge utsatt i ytterligere tre år.

Nå har familien kjøpt seg praktvilla i Kristiansund til 11,5 millioner kroner, men med suksessen Solskjær har opplevd med Molde har spekulasjonene om en retur til England blusset opp den siste tiden.

Flere klubber - deriblant Blackburn og Portsmouth - er blitt nevnt blant klubbene som angivelig vurderer nordmannen seriøst. Men hva synes kona om å skulle flytte tilbake så kort tid etter at de kom hjem til Norge?

- Det får vi ta hvis det kommer. Da skal vi vurdere det, sier Lyngvær til Dagbladet - uten å avvise muligheten. 

Da Solskjær fikk spørsmål fikk spørsmål om at det var uaktuelt å forlate Molde nå, svarte han at «ingenting er umulig i fotball». Men: 

- Jeg flyttet hjem for familiens del, for at ungene skal få vokse opp her og for at Silje skal få ha nettverket sitt rundt seg.

Det er de garantert glade for i Molde, for det virker ikke tilfeldig at klubbens første seriegull på 100 år kom akkurat det året hvor Solskjær overtok det sportslige hovedansvaret.

Selv var han påpasselig med å ikke framheve seg selv i et eneste intervju etter at seriegullet var et faktum. Og heller ikke kona Silje lot seg friste til å hente fram superlativene om ektemannens trenergjerning.

- Det er kjempekjekt at de vant, men hva han (Solskjær) har hatt å si vet jeg ikke. Det er mye som spiller inn.

- Han er i hvert fall beskjeden på egne vegne?

- Ja, det er jo spillere og andre trenere som har bidratt. Det er masse som skal klaffe for å vinne serien. Det handler ikke bare om én mann.

- Men hva kan du si om prestasjonen ved å lede Moldes til det første seriegullet på 100 år?

- For ham er det ikke noe som er bedre enn det. Det er det han vil, og det han håpet på, sier Lyngvær.

Trener Richard Hartis, som Solskjær tok med seg til Norge fra Manchester, bryter plutselig inn med en melding om at «behind every good man there is a great woman».

Og Lyngvær har vært med Solskjær gjennom hele eventyret, siden han dro fra Molde til Manchester i 1996 og tilbake igjen i januar i år.

Begge steder nyter han heltestatus. Men akkurat som ektemannen virker Lyngvær å ha et svært så avslappet forhold til all viraken rundt Norges mest berømte fotballpersonlighet.

- Jeg har alltid vært stolt av ham, enten han vinner eller ikke, sier hun.

BOR I KRISTIANSUND: Ole Gunnar Solskjær og Silje Lyngvær har sammen med sine tre barn flyttet inn i en praktvilla i Kristiansund. Foto: Sigve Kvamme
BOR I KRISTIANSUND: Ole Gunnar Solskjær og Silje Lyngvær har sammen med sine tre barn flyttet inn i en praktvilla i Kristiansund. Foto: Sigve Kvamme Vis mer