Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det handler ikke om Martin, men om at vi må ha tydelige linjer fra skiforbundet

Dario Cologna mener juryen burde reagert mot Sundby i Oberstdorf.

SKAPER DISKUSJON: Dario Colognas utspill om at det er utrolig at ikke Martin Johnsrud Sundby straffes etter feilen lørdag, skaper debatt i Tour de Ski. Foto: EPA/Karl-Josef Hildenbrand / NTB Scanpix
SKAPER DISKUSJON: Dario Colognas utspill om at det er utrolig at ikke Martin Johnsrud Sundby straffes etter feilen lørdag, skaper debatt i Tour de Ski. Foto: EPA/Karl-Josef Hildenbrand / NTB Scanpix Vis mer

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Dario Cologna møtte pressen før han og resten av Tour de Ski-sirkuset skal ut og gå sprint i bakhagen hans i Val Müstair i morgen.

Men det alle var opptatte av på pressekonferansen var ikke det borthøvlede hoppet i sprintløypa, de seksti bonussekundene vinneren av sprinten tar med seg videre til Toblach, eller hvorvidt Tour de Ski-formatet trenger en ansiktsløftning eller ikke.

Det alle ville vite var hva han mente med utspillet i sveitsiske Blick i dag om at det var utrolig at ikke juryen i Oberstdorf straffet Martin Johnsrud Sundby da han gikk i feil korridor på prologen lørdag, og at det internasjonale skiforbundet, Fis, mangler mot som ikke straffer norske utøvere.

- Jeg skal ikke utstede noen dom over Martin nå, for dette handler ikke om Martin. Dette handler om at vi må ha tydelige retningslinjer fra juryen når noen begår en forseelse. Juryen har mange måter de kan reagere på i sånne saker, de kan gi gult kort, en skriftlig reprimande, tidsstraff eller diskvalifikasjon. Vi som utøvere må vite hva det er vi skal forholde oss til, at linjene er tydelige, for det er de ikke alltid, sier Cologna til Dagbladet.

Vil ikke ha noen straff
- Personlig vil jeg jo ikke ha en straff mot Martin. Han er en fair løper og jeg vil heller konkurrere mot ham på lik linje, men når han går feil syns jeg juryen burde reagert, fortsetter han.

- Men dette er ikke noe problem for meg, juryen har tatt en avgjørelse, og den respekterer jeg.

Tidligere i dag kunne den norske herretreneren Trond Nystad melde at det er en fordel å kjenne regelverket før man uttaler seg skråsikkert om sanksjoner. Cologna mener også at uttalelsene hans er blåst ut av proporsjoner av den sveitsiske avisa, og at de gjorde maksimalt ut av et enkelt sitat for å skape skandale.

Støttes av treneren
Cologna får støtte av den sveitsiske landslagstreneren Ivan Hudac.

- Denne saken har media laget for å selge produktet sitt, og det er greit nok, men det er ikke riktig at Dario skal gi noen dom i denne saken. Selvfølgelig diskuterer vi internt om avgjørelsen var riktig, og juryen har mange muligheter til å reagere i sånne saker. Alt fra skriftlige advarsler til tidsstraffer, sier Hudec.

- Så du syns også juryen burde reagert overfor Martin istedet for å ikke gjøre noe?

- Ja, min personlige mening er at juryen burde gjort noe i denne saken, sier han til Dagbladet.