- Det handler ikke om Martin, men om at vi må ha tydelige linjer fra skiforbundet

Dario Cologna mener juryen burde reagert mot Sundby i Oberstdorf.

SKAPER DISKUSJON: Dario Colognas utspill om at det er utrolig at ikke Martin Johnsrud Sundby straffes etter feilen lørdag, skaper debatt i Tour de Ski. Foto: EPA/Karl-Josef Hildenbrand / NTB Scanpix
SKAPER DISKUSJON: Dario Colognas utspill om at det er utrolig at ikke Martin Johnsrud Sundby straffes etter feilen lørdag, skaper debatt i Tour de Ski. Foto: EPA/Karl-Josef Hildenbrand / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Dario Cologna møtte pressen før han og resten av Tour de Ski-sirkuset skal ut og gå sprint i bakhagen hans i Val Müstair i morgen.

Men det alle var opptatte av på pressekonferansen var ikke det borthøvlede hoppet i sprintløypa, de seksti bonussekundene vinneren av sprinten tar med seg videre til Toblach, eller hvorvidt Tour de Ski-formatet trenger en ansiktsløftning eller ikke.

Det alle ville vite var hva han mente med utspillet i sveitsiske Blick i dag om at det var utrolig at ikke juryen i Oberstdorf straffet Martin Johnsrud Sundby da han gikk i feil korridor på prologen lørdag, og at det internasjonale skiforbundet, Fis, mangler mot som ikke straffer norske utøvere.

- Jeg skal ikke utstede noen dom over Martin nå, for dette handler ikke om Martin. Dette handler om at vi må ha tydelige retningslinjer fra juryen når noen begår en forseelse. Juryen har mange måter de kan reagere på i sånne saker, de kan gi gult kort, en skriftlig reprimande, tidsstraff eller diskvalifikasjon. Vi som utøvere må vite hva det er vi skal forholde oss til, at linjene er tydelige, for det er de ikke alltid, sier Cologna til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.