Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det handler om å brekke bein

Fränk Schleck raser over farlige utforkjøringer.

DEN VEIEN: Tilskuere måtte hjelpe Thomas Voeckler tilbake på asfalten etter uhellet han hadde i den siste utforbakken. Fränk Schleck mener det er for farlig.
Foto: SCANPIX/AP/Joel Saget
DEN VEIEN: Tilskuere måtte hjelpe Thomas Voeckler tilbake på asfalten etter uhellet han hadde i den siste utforbakken. Fränk Schleck mener det er for farlig. Foto: SCANPIX/AP/Joel Saget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leopard-rytter Fränk Schleck er alt annet en fornøyd med det han mener var en for rask og farlig avslutning på Tour de Frances 17. etappe.

Alberto Contador og Samuel Sánchez fikk angripe i en utforkjøring som var altfor farlig, ifølge Schleck.

- Det var dumt. Som alle sikkert har sett på TV, var det nok en gang farlig. Dessverre var det igjen en som tapte tid eller tapte seieren. Denne gang var det Thomas Voeckler som fikk betale prisen, sa Schleck.

Sammenlagtleder Voeckler kjørte i grøften to ganger under utforkjøringen mot mål, mens italienske Ivan Basso ikke turte å satse noe særlig. Begge rytterne tapte dyrebare sekunder i sammenlagtkampen.

På spørsmål om egenskaper i utforkjøring ikke skal sees på som en del av en komplett sykkelrytter, svarer storebror Schleck unnvikende, men empatisk:

- Du kan se det som du vil, men jeg tror ikke noen vil vinne Touren slik. Jeg vil ikke at Vinokourov og van den Broeck styrter og må bryte. Jeg vil kjøre mot dem.

- Jeg har vondt av dem, de er på sykehuset nå. Det handler ikke om dårlige eller gode egenskaper. Det handler om å brekke bein, sier Leopard-syklisten.

(NTB)