Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det handler om å gjøre jobben

LeBron James glemte sin vonde albue og viste hvorfor han er MVP for andre år på rad.

KONGEN:  LeBron James (til v.) er for annet år på rad kåret til årets spiller i NBA. Lørdag førte han Cleveland Cavaliers til seier i sluttspillkampen mot Boston Celtics. Foto: SCANPIX/Gregory Shamus/Getty Images/AFP
KONGEN: LeBron James (til v.) er for annet år på rad kåret til årets spiller i NBA. Lørdag førte han Cleveland Cavaliers til seier i sluttspillkampen mot Boston Celtics. Foto: SCANPIX/Gregory Shamus/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

LeBron James glemte sin vonde albue og viste hvorfor han for annet år på rad er kåret til årets spiller i NBA da han førte Cleveland Cavaliers til 101-93 over Boston Celtics lørdag.

«Kong» James scoret 12 av sine 35 poeng i siste periode. Han hadde også sju assists og sju returer da Cavs vant første kamp i kvartfinalen.

Vond albue

James har slitt med en vond albue. Han forverret skaden i siste kamp mot Chicago Bulls i forrige runde, og da måtte han blant annet skyte en straffe med venstre hånd. En MR-undersøkelse avslørte en smertefull skade, men James vil ikke la seg stoppe.

- Mitt motto er «ingen unnskyldning», og det samme gjelder hele laget. Jeg kan ikke komme hit og jamre «albuen min, albuen min». Det handler om å gjøre jobben, sa James.

Tidligere lørdag bekreftet han at han for annet år på rad er kåret til ligaens MVP (mest verdifulle spiller). Prisen får han under en seremoni i hjembyen Akron søndag, før det er ny kamp mot Celtics i Cleveland mandag.

Fint selskap

James er den 10. spiller som blir MVP to år på rad. De andre er Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan og Steve Nash. Russell, Chamberlain og Bird fikk prisen tre år på rad.

- Det er stort å være i selskap med slike spillere. Det hele er vanskelig å fatte. Jeg jobber hardt for å kunne yte mitt beste på banen hver dag, og jeg gjør det med lagkamerater jeg elsker i en by jeg elsker, sa James.

25-åringen er i sin sjuende NBA-sesong. Han hadde snitt på 29,7 poeng, 7,3 returer og 8,6 assists denne sesongen, og lørdag var han hovedmann da Celtics ble nedkjempet.

- De skrudde opp varmen mot slutten, og vi taklet det ikke særlig bra, medga Celtics-trener Doc Rivers om avslutningen av kampen.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!