- Det handler om å være smart

Tarik etter to gode landskamper.

• Norge - Kroatia 1-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tarik Elyounoussi scoret 1-1-målet to minutter på overtid og sikret uavgjort mot Kroatia. Kantspilleren imponerte mot England forrige helg - og avsluttet landslagssamlingen med scoring i går kveld.

Han føler han har fått vist seg fram på en positiv måte den siste uka.

- Jeg sitter med en veldig god følelse, sier Tarik til Dagbladet.

Kantspilleren headet inn utlikningen etter at et hjørnespark ble stusset videre av Daniel Braaten. Slik forklarer han den gode formen den siste uka:

- Det handler om å være smart og ta sjansen som byr seg. Jeg har så lyst til å være med og bidra på landslaget i VM-kvaliken og føler jeg har fått vist meg fram fra en god side, sier Tarik.

FFK-spilleren sier det var et innøvd cornertrekk som sørget for scoringen mot gjestene på Ullevaal i går.

- Det er ikke den vakreste scoringen. Det er ingen som følger meg på bakre stolpe, og jeg fikk stå helt alene. Vi hadde avtalt på forhånd at jeg skulle «skli» inn bak forsvaret, og det var herlig å se ballen gå i mål. Ola By Rise (assistent-trener) og jeg snakket om posisjonering på dødball før kampen, sier Tarik.

- Jeg har fått tillit i to store kamper, mot lag som er blant de aller beste i Europa. Det gir selvtillit, fortsetter Fredrikstad-spilleren.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen har latt seg imponere.

- Han har gjort to gode kamper. Han har bekreftet det inntrykket han ga i Thailand i vinter, sier Drillo.

- God erfaring
Strømsgodset-stopper Kim André Madsen fikk 45 minutter på banen etter at han erstattet Vadim Demidov etter pause. Dette var hans andre A-landskamp.

- Vi lå under 1-0, og da må vi være fornøyd med uavgjort. Jeg var litt nervøs da jeg kom inn, men det ble bedre etter hvert. Erfaringen fra disse kampene er gull verdt for meg, sier Kim André Madsen til Dagbladet.

Eduardo scoret målet til Kroatia etter 79 minutter.

- Det kommer et innlegg fra høyre, og Brede (Hangeland) er ute av boksen. Jeg forsøker å komme meg tett på spissen (Eduardo), men blir liggende for langt unna. Det var vanskelig å få gjort noe med det målet, og det var en god avslutning, sier Madsen.

- Fantasisk innlegg
Brede Hangeland oppsummerer situasjonen slik:

- Det er sikkert noe vi kunne gjort bedre, men det var et fantastisk innlegg. Det var et fint angrep, og vi var ikke helt i balanse, sier Hangeland.

- Det ville vært grusomt å tape denne kampen. Vi sliter med uttellingen, og vi var bedre enn dem i nesten samtlige 90 minutter, sier Hangeland.